Deze verwijderde scène uit 'Harry Potter' gaf het personage Dudley een waardig afscheid

Deze verwijderde scène uit 'Harry Potter' gaf het personage Dudley een waardig afscheid

In deze scène zien we een heel ander beeld van Dudley, de neef van Harry Potter.

Bijna exact 13 jaar geleden kwam Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 uit. Deze voorlaatste film in de reeks was het begin van het afscheid van Harry Potter en zijn vrienden.

De Harry Potter-films zijn nog steeds heel populair en worden nog elk jaar opnieuw bekeken door heel wat mensen. Met een opbrengst van zo'n 950 miljoen dollar was de film, geregisseerd door David Yates, een groot succes.

Handen schudden
In Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1, die al meer dan twee uur duurt, is er een scène weggeknipt die het personage Dudley een waardig afscheid ging geven. In het begin van de reeks is Dudley niet zo geliefd en pest hij Harry Potter. Maar uiteindelijk verandert hij en begint hij vriendelijker te zijn tegenover Harry.

In deze verwijderde scène kan je dat ook heel goed zien. Hierin vertelt Dudley, gespeeld door Harry Melling, aan Harry dat hij niet denkt dat hij er niet toe doet en schudt zijn hand. Het is een kort moment, maar het voelt ook aan als de eerste emotionele klap dat dit het einde is van de franchise.

Twee delen
Het laatste hoofdstuk van de Harry Potter-reeks werd in twee delen verdeeld omdat de filmmakers anders te veel moesten schrappen. Het is dus wel jammer dat ze deze extra 20 seconden niet konden laten om Dudley een waardig afscheid te geven.


Zou deze scène niet verwijderd zijn in de film, zouden we waarschijnlijk een heel ander beeld van Dudley hebben. Gelukkig is de verwijderde scène vrijgegeven, zodat de fans deze alsnog kunnen bekijken.

The Lord of the Rings
Harry Potter is niet de enige populaire franchise waarin scènes sneuvelden die eigenlijk beter in de film hadden kunnen blijven zitten. Zo werd er in The Lord of the Rings: The Return of the King een essentiële sterfscène verwijderd.

NieuwsFilm

meest populair