Als je dit weet, dan kijk je 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban' nooit meer

Als je dit weet, dan kijk je 'Harry Potter and the Prisoner of Azkaban' nooit meer

Een van de betere Potter-films bevat een wel erg opvallend plotgat.

De Harry Potter-reeks is een van de meest geliefde fantasie-reeksen aller tijden. De acht films hebben dan ook bij velen een speciale plek in hun hart, maar het valt niet te ontkennen dat er hier en daar wat foutjes inzitten. Het meest opvallende plotgat zit in toch wel in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban.

Prisoner of Azkaban is zonder twijfel een van de sterkste delen in de Harry Potter-filmreeks, maar het bevat ook het grootste plotgat.

Marauders Map
Het opvallende plotgat in Prisoner of Azkaban heeft alles te maken met de Marauders Map en de Weasley-tweeling Fred en George. De Marauders Map is een magische kaart van elke hoek van Zweinstein, inclusief de geheime gangen, waarop de locatie van elke persoon op het terrein wordt weergegeven.

De kaart is zo gemaakt dat deze niet voor de gek gehouden kan worden door animagi, wisseldrankjes of onzichtbaarheidsmantels. Zo zijn zelfs de meest bekwame tovenaars niet in staat om zich te verbergen en zal de kaart altijd de echte naam van een persoon laten zien.

Plotgat
Deze kaart van Zweinstein is gemaakt door Remus Lupin, Peter Pettigrew, Sirius Black en James Potter toen ze zelf Gryffindor-studenten waren op de school. Fred en George Weasley bemachtigden de kaart vele jaren later door het te stelen van Argus Filch.


De broers laten de kaart aan Harry Potter (Daniel Radcliffe) zien. Potter merkt op een gegeven moment de naam Peter Pettigrew (Timothy Spall) op op de kaart. Uiteindelijk blijkt dat Pettigrew zich had vermomd als een rat die de Weasleys als huisdier hadden. Hoe kan het dan dat de broers het nooit door hebben gehad dat Pettigrew al die zo dicht in de buurt was van hun broertje Ron?

Geen verklaring
Zelfs auteur J.K. Rowling heeft nooit een verklaring gegeven voor dit plotgat. Pettigrew was een bekende naam, zeker onder studenten op Zweinstein. De kans is dus heel klein dat Fred en George nog nooit van hem hadden gehoord, maar het zou ze hoe dan ook wel opgevallen zijn dat Pettigrew constant in de buurt van Ron was.


Fans kwamen met de verklaring dat Fred en George de kaart simpelweg al jaren niet meer hadden gebruikt voor ze het aan Harry gaven in Prisoner of Azkaban, maar dat is wel erg vergezocht.

NieuwsFilm

meest populair