Russell Crowe wees om deze suffe reden de rol van Aragorn af in 'The Lord of the Rings'

Russell Crowe wees om deze suffe reden de rol van Aragorn af in 'The Lord of the Rings'

Crowe kreeg de rol van Aragorn aangeboden, maar wees dit af.

De The Lord of the Rings-trilogie is een van de beste en meest geliefde filmtrilogieën aller tijden. Het is dus ook bijna niet voor te stellen dat bepaalde aspecten van de films er compleet anders uit hadden kunnen zien, waaronder de acteur die Aragorn vertolkte.

Onlangs schreven we al over Liam Neeson die de rol van Boromir om een vrij bijzondere reden afwees, maar daar houdt het niet bij op. Zo werd Russell Crowe beoogd om de rol van Aragorn te vertolken, maar hij wees dit af.

Aragorn
De rol van Aragorn in The Lord of the Rings is natuurlijk niet de minste, dus was het zeer belangrijk om de perfecte acteur te vinden om de rol te vertolken in de filmtrilogie. Zo had regisseur Peter Jackson acteurs als Daniel Day-Lewis en Nicolas Cage op het oog, maar ze wezen beiden de rol af.

Uiteindelijk werd de Ierse acteur Stuart Townsend gecast in de rol, maar ook dit liep in de soep. Viggo Mortensen werd uiteindelijk de acteur die de rol daadwerkelijk ging spelen in Jacksons trilogie, maar ook Russell Crowe werd eerst nog benaderd.

Afgewezen
In de tijd dat de casting van de The Lord of the Rings-trilogie gaande was, was Russell Crowe een frisse en opkomende naam binnen Hollywood. Iedereen wilde wel met hem werken, zo ook Warner Bros., de studio achter de trilogie.


Crowe kreeg dus de rol van Aragorn aangeboden, maar dit wees hij af. Hij zou geen normaal salaris krijgen, maar 10% van de winst van de eerste film. Dat zou achteraf zo'n 100 miljoen dollar zijn geweest.

Waarom?
Crowe vertelde in een interview met Howard Stern waarom hij de rol afwees, hij antwoordde als volgt: "Ik dacht niet dat Peter Jackson mij echt in die film wilde hebben. Ik denk dat hij gedwongen werd om met me te praten, omdat er een moment was in mijn leven waar iedereen mij wilde hebben. En hij is een mede Nieuw-Zeelander, dus kon ik aan zijn stem horen dat er een desinteresse was."


"Ik denk niet eens dat hij weet wat ik hiervoor heb gedaan. Mijn instinct was dat hij iemand anders in gedachte had, uiteindelijk bleek dat Viggo (Mortensen) te zijn. Hij moet natuurlijk de acteur kunnen inhuren die hij voor ogen heeft." Op basis van deze interactie en het feit dat de 10%-deal hem niet echt beviel, wees hij de rol af.

NieuwsFilm

meest populair