Hoe de scifi-film 'The Maze Runner' zichzelf enorm tegenspreekt

Hoe de scifi-film 'The Maze Runner' zichzelf enorm tegenspreekt

De personages proberen in de film weg te geraken van een gevaarlijk labyrint.

Met de nieuwe Hunger Games-film The Ballad of Songbirds and Snakes die bijna uitkomt in de bioscoop, is de filmreeks gebaseerd op de jeugdboeken weer helemaal terug. Maar naast The Hunger Games-trilogie was er toen ook The Maze Runner-trilogie. En in de eerste film ervan wordt een redelijk grote fout gemaakt.

The Maze Runner kwam uit in 2014 toen het de hype was om populaire jeugdboekenreeksen te verfilmen. Je had toen ook Twilight, The Hunger Games en Divergent. The Maze Runner was heel geliefd door de jongeren. Vooral hoofdrolspeler Dylan O'Brien, die toen al bekend was door zijn rol in Teen Wolf, was populair. Hij won voor zijn rol in deze film de MTV Movie Award voor Beste Held.

Labyrint
In The Maze Runner volgen we een groep tienerjongens die vastzitten in een labyrint. Ze herinneren zich niets meer wanneer ze daar aankomen. Samen hebben ze de taak om een werkende samenleving te creëren en een uitweg te vinden uit dat labyrint die elke dag verandert.

Elke maand komt er een nieuwkomer aan in het labyrint en dit keer is dit Thomas (O'Brien). Hij komt het labyrint in zonder herinneringen, later herinnert hij zich alleen zijn naam. Samen met de groep jongens die er al een tijdje zitten, probeert hij een manier te vinden om uit het labyrint te geraken.

Klimop
Een scène in de film spreekt zichzelf tegen. In de film proberen de jongens op verschillende manieren weg te geraken totdat er gezegd wordt dat ze alles geprobeerd hebben. Newt, gespeeld door Thomas Brodie-Sangster, zegt dan dat ze niet tot aan de top van de muren kunnen klimmen omdat de klimopplanten niet tot daar komen.


In verschillende scènes in de film kan je het hele labyrint zien en kan je dan heel duidelijk zien dat de klimop wel tot aan de top van de muren komt. Het zou dus wel mogelijk geweest zijn om op die manier weg te geraken.

Toch weggeraakt
Uiteindelijk kunnen de jongens een manier vinden om weg te geraken uit het labyrint om dan te ontdekken dat ze deel uitmaken van een experiment. In de volgende films van de reeks volg je deze groep opnieuw die probeert uit te maken wat het experiment precies is.

Wil je met je eigen ogen zien hoe het labyrint van The Maze Runner eruit ziet, dan kan dat op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair