Marvel Studios introduceert nieuw MCU-label: 'Marvel Spotlight'

Marvel Studios introduceert nieuw MCU-label: 'Marvel Spotlight'

Het label geeft kijkers losstaande verhalen op een kleinere schaal.

Het Marvel Cinematic Universe is groot. Te groot, zeggen sommigen. Voor veel mensen is het lastig om op de hoogte te blijven van het overkoepelende verhaal, wanneer er constant nieuwe Marvel-series en films uitkomen. Voor die mensen is er nu goed nieuws.

Marvel Studios komt namelijk met een nieuw label, genaamd "Marvel Spotlight". Dit label zal voor het eerst verschijnen met Echo, de serie waarvan eerder dit weekend een trailer verscheen.

Kleinschaligere verhalen
"Marvel Spotlight geeft ons een platform om meer gegronde, personagegedreven verhalen op het scherm te brengen," aldus Brad Winderbaum, hoofd van streaming bij Marvel. Het idee is om zich te richten op kleinschaligere verhalen die losstaan van de grotere MCU-continuïteit.

In het geval van Echo betekent dat specifiek dat kijkers dus niet bekend hoeven te zijn met de rest van het MCU: "Ons publiek hoeft geen andere Marvel-series te hebben gezien om te begrijpen wat er in Maya's verhaal gebeurt."

Uit de strips
Het 'Marvel Spotlight'-label komt oorspronkelijk uit de stripboeken. In 1971 werd er een serie gelanceerd onder dezelfde naam: dit was een anthologie die bedoeld was om eveneens losstaande verhalen te vertellen.


Een aantal personages die nu alom bekend zijn, debuteerden in die originele stripreeks. Denk aan personages zoals Ghost Rider en Spider-Woman: die eerste heeft al twee films gehad met Nicolas Cage, en Spider-Woman zal volgend jaar debuteren in Sony's Madame Webb.

Ook voor de films?
Wellicht dat Marvel Studios ook van plan is om op dezelfde wijze losstaande films te introduceren. Vooralsnog is enkel Echo bevestigd als behorende tot het nieuwe label. Die serie is vanaf 10 januari te zien op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair