'Terminator 2' kreeg bijna dit alternatieve einde wat een stuk resoluter zou zijn geweest

'Terminator 2' kreeg bijna dit alternatieve einde wat een stuk resoluter zou zijn geweest

Het eindigt met een teaser naar het vervolg, maar het kon ook het einde van de filmserie zijn geweest.

Terminator 2, die uitkwam in 1991 en geregisseerd is door James Cameron, is het vervolg op The Terminator uit 1984. Arnold Schwarzenegger speelt de hoofdrol als The Terminator, model T-800. Dit werd één van de legendarische rollen voor de Oostenrijks-Amerikaanse acteur. Deze tweede film in de reeks heeft een alternatief einde dat het einde kon betekenen van The Terminator.

Terminator 2: Judgement Day was met zijn budget van 100 miljoen dollar destijds de duurste film ooit gemaakt. De film was net als zijn voorganger een succes en bracht alleen in de Verenigde Staten al 204,8 miljoen dollar op. De wereldwijde opbrengst bedroeg zo'n 520 miljoen dollar. De film won ook vier Oscars voor onder andere Beste geluid en Beste visuele effecten.

Verhaal
In dit vervolg op The Terminator volgen we opnieuw Sarah Connor (Linda Hamilton) en haar zoon John Connor (Edward Furlong), die in dit deel een jongen van tien jaar is. Op een dag worden er twee Terminators vanuit de toekomst naar het heden gestuurd. Eén is opnieuw een T-800, het andere model is een T-1000.

De T-1000 is gestuurd om John Connor, die de sleutel is tot het voorkomen van een apocalyptische toekomst waarin machines de wereld domineren, te vermoorden tijdens zijn jeugd zodat hij later het verzet tegen de machines niet kan leiden. De T-800 daarentegen is een door de toekomstige John Connor opnieuw geprogrammeerd type, die door hem naar het heden is gestuurd om hemzelf te beschermen en te dienen. Samen proberen ze te voorkomen dat de T-1000 John Connor doodt en zo de toekomst verandert.

Alternatief einde
In Terminator 2 offert T-800 zichzelf op en eindigt de film met Sarah en John Connor die wegrijden richting de horizon. We horen Sarah vertellen dat Judgement Day er aankomt en ze er klaar voor zijn. Dit einde heeft ervoor gezorgd dat er nog een vervolg gemaakt kon worden, maar er bestaat ook een alternatief einde dat een punt achter de franchise zou hebben gezet.


In het alternatief einde vertelt Sarah dat ze Judgement Day hebben gestopt en dat ze John heeft zien opgroeien. We zien dan ook een oudere Sarah en John die vader is van een meisje, en ouders spelen met hun kinderen op een speelplein en iedereen is gelukkig.

Vervolg
Door het originele einde te gebruiken, kon er een vervolg gemaakt worden die in 2003 uitkwam. In Terminator 3: Rise of the Machines volgen we Sarah en John opnieuw en krijgen we te zien dat ze er niet in geslaagd zijn Judgment Day en de komst van Skynet te voorkomen. Hun acties in Terminator 2 hebben het lot slechts vertraagd. Judgment Day blijkt onvermijdelijk en de toekomst wordt nog altijd overheerst door Skynet en de machines.


Uiteindelijk kwamen er nog een aantal Terminator-films uit. In 2009 verscheen het vierde deel met de titel Terminator: Salvation. Dit is de enige Terminator-film waar niet Arnold Schwarzenegger maar wel Christian Bale de hoofdrol speelt. In 2015 kwam Terminator: Genisys uit, met Arnold Schwarzenegger en in 2019 kwam het laatste deel tot nu toe uit, Terminator: Dark Fate, ook met Arnold Schwarzenegger en Linda Hamilton.

Netflix
Wil je Terminator 2 zien, dan is dat mogelijk op Netflix. De eerste Terminator-film staat er niet op, maar het vervolg, Terminator 3: Rise of the Machines, is ook te zien op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair