Wat je moet weten over 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

Wat je moet weten over 'The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes' voordat je de film in de bioscoop gaat kijken

De geliefde jongvolwassenen-reeks keert deze week terug naar de bios. Wat moet je van tevoren weten?

De The Hunger Games-reeks is een van de succesvolste filmreeksen van vorig decennium. In deze tijd waren verfilmingen van populaire scifi-boeken onder jongvolwassenen een trend, denk aan Divergent en The Maze Runner, maar op The Hunger Games wordt veruit het best teruggekeken.

Deze week verschijnt er na acht jaar weer een nieuwe Hunger Games-film in de bioscoop: The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je de film gaat kijken.

Ballad of Songbirds & Snakes
De film is een bewerking van het gelijknamige boek van Suzanne Collins, de auteur achter alle boeken in de reeks. Dit is het nieuwste boek in de reeks en werd in 2020 uitgebracht, tien jaar na de afsluiter Mockingjay.

We weten natuurlijk dat de verfilming van Mockingjay in tweeën werd gesplitst, vanwege de lengte van het boek. The Ballad of Songbirds and Snakes is ruim honderd pagina's langer, dus voor deze verfilming werd ook overwogen om er twee delen van te maken. Regisseur Francis Lawrence besloot dit toch niet te doen, omdat hij niet tevreden was met het resultaat van de Mockingjay-films.

Prequel
The Ballad of Songbirds & Snakes speelt zich 64 jaar voor de gebeurtenissen van de eerste Hunger Games-film af. Het volgt een jonge Coriolanus Snow (Tom Blyth) die de laatste hoop is voor zijn falende afkomst, de eens zo trotse Snow-familie die uit de gratie is gevallen in een naoorlogs Capitool.


Nu zijn levensonderhoud wordt bedreigd, wordt Snow met tegenzin toegewezen als mentor van Lucy Gray Baird (Rachel Zegler), een eerbetoon uit het verarmde District 12, voor de 10e editie van de Hunger Games. Maar nadat de charme van Lucy Gray het publiek van Panem heeft geboeid, ziet Snow een kans om hun lot te veranderen. Nu alles waarvoor hij heeft gewerkt op het spel staat, sluit Snow zich aan bij Lucy Gray om de kansen in hun voordeel te keren.

Details
Blyth en Zegler vertolken dus de hoofdrollen, maar de rest van de cast is gevuld met absoluut toptalent. Zo is Viola Davis te zien als Dr. Volumnia Gaul, Peter Dinklage als Dean Casca Highbottom, Hunter Schafer als Tigris Snow en Jason Schwartzman als Lucky Flickerman.


The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes is vanaf donderdag 16 november te zien in de Nederlandse bioscoopzalen. De eerste recensies zijn al vrij sterk, dus de kans is groot dat dit een succesverhaal wordt voor Lionsgate.

NieuwsFilm

meest populair