Deze grote Amerikaanse regisseur gaat een film in het Frans maken

Deze grote Amerikaanse regisseur gaat een film in het Frans maken

Richard Linklater is momenteel acteurs aan het casten voor zijn volgende film, die zich in Parijs zal afspelen en volledig in het Frans zal worden opgenomen.

Woody Allen en Roman Polanski zijn twee vrij dubieuze figuren om in voetstappen te volgen, maar de Amerikaanse filmmaker Richard Linklater gaat het toch doen: ook een film maken in Frankrijk.

Op het Filmfestival van Venetië presenteerde Linklater nog zijn nieuwe film en is hij bezig met een film waar hij twintig jaar lang aan zal gaan werken (klik hier voor het artikel). Daarnaast is hij nu dus bezig met een derde project wat zich zal afspelen in Parijs en in zijn geheel in de Franse taal zal worden opgenomen.

Breathless
De film reconstrueert het verhaal achter de creatie van de Nouvelle Vague-beweging in de Franse cinema en concentreert zich op de productie van Jean-Luc Godards grondlegger À bout de souffle uit 1959.

Tot de personages in de film behoren legendarische filmmakers als Jean-Luc Godard, Jean Cocteau, Robert Bresson, Roberto Rossellini, Jean-Pierre Melville, Eric Rohmer en Jacques Rivette. De meesten van hen waren verantwoordelijk voor de opkomst van de Nouvelle Vague in de jaren zestig.

Nieuwste werk
Linklaters nieuwste film Hit Man was een absolute hit in Venetië. Onlangs werd duidelijk dat Netflix de distributierechten ervoor had opgekocht (klik hier voor het artikel).


Hit Man wordt volgend jaar op streamingplatform Netflix verwacht.

NieuwsFilm

meest populair