De veelbelovende after credits-scène van deze blockbuster leidde werkelijk tot helemaal niks

De confrontatie tussen de Justice League en de Injustice League kwam er nooit van.


Een scène na de aftiteling was ooit een leuke toegift voor het kleine aantal filmfans dat tijdens de aftiteling in de bioscoopzaal bleef zitten. Tegenwoordig zijn ze vaak heel belangrijk voor grote filmreeksen als Marvel en worden er zelfs gloednieuwe personages geïntroduceerd. Soms belooft zo'n scène heel veel, maar komt dat er nooit van.

DC-films hebben een uitgebreid verleden van scènes na de aftiteling die van alles beloven over toekomstige films, maar uiteindelijk nergens toe leiden. Dit was ook zo in Justice League.

Justice League
De redenen waarom Justice League van Joss Whedon een teleurstelling was, vallen niet op twee handen te tellen. Het was het begin van de ondergang van het DCEU met geliefde acteurs als Henry Cavill en Ben Affleck in de rollen van Superman en Batman.

De film bevatte ook twee scènes na de aftiteling. Eén ervan was een leuke toegift voor fans door een race tussen Superman en The Flash te laten zien, maar de andere was achteraf een complete domper.

Injustice League
Het gaat hier over onderstaande scène. We zien hier Jesse Eisenbergs Lex Luthor, die we voor het laatst zagen in Batman v Superman toen hij naar Arkham Asylum werd gestuurd. Het is hem duidelijk gelukt om te ontsnappen, overigens geen enorme prestatie in de wereld van superhelden, en bevindt zich nu op een luxe jacht.


Hij ontvangt hier niemand minder dan Slade Wilson/Deathstroke (Joe Manganiello), een iconische DC-schurk die het voornamelijk opneemt tegen de Teen Titans en Batman. Luthor komt vervolgens met het voorstel om hun eigen 'league' oprichten, wat duidelijk hint naar de Injustice League.

Superman: Legacy
Deze veelbelovende scène leidde uiteindelijk tot niks. De versie van Justice League die in 2017 in de bioscoop verscheen was namelijk een flinke teleurstelling op elk niveau en zorgde voor veel veranderingen bij DC. Momenteel krijgt het gehele DC-universum een herstart met nieuwe acteurs in iconische rollen.


Zo neemt David Corenswet in 2025 de rol van Clark Kent/Superman op zich in Superman: Legacy, de eerste film in het nieuwe DCU. Andere helden die we kunnen verwachten zijn Mr. Teriffic (Edi Gathegi), Hawkgirl (Isabela Merced), Metamorpho (Anthony Carrigan) en Guy Gardner/Green Lantern (Nathan Fillion).

NieuwsFilm

meest populair