James Gunn deelt foto vanuit zijn 'Superman: Legacy'-cave: inspiratie voor de film onthuld

James Gunn deelt foto vanuit zijn 'Superman: Legacy'-cave: inspiratie voor de film onthuld

De regisseur laat ook weten wanneer we meer nieuws over de eerste DCU-film mogen verwachten.

Superman: Legacy begint in maart van volgend jaar met filmen, wat betekent dat de pre-productie van de film op dit moment in volle gang is. In deze fase brengen de regisseur en zijn crew veel tijd door op kantoor om alle voorbereidingen te treffen.

Nu heeft James Gunn een tipje van de sluier gelicht over hoe het in zijn kantoor eruitziet. Via een foto op Instagram toont hij een muur waarop heel duidelijk een inspiratiebron voor de film te zien is.

For All Seasons
De muur hangt namelijk vol met tekeningen uit 'Superman for All Seasons', een bekende graphic novel van Jeph Loeb en Tim Sale die eind jaren negentig uitkwam. Dat verhaal is enorm populair onder Superman-fans.

In 'Superman for all Seasons' volgen we vier verschillende personages die elk hun kijk op Superman/Clark Kent geven: zijn adoptievader, Lois Lane, Lex Luthor en Lana Lang. Elk hoofdstuk betreft één van de vier jaargetijden, vandaar de titel.

Een goede inspiratiebron
Gunn is duidelijk fan van het verhaal, wat door veel mensen wordt beschouwd als een goed teken. "Perfect," schrijft bekende stripboekenschrijver Tom Taylor in een reactie onder de foto.


Ook de rest van de reacties is positief. Het feit dat Gunn deze foto plaatst zou erop kunnen wijzen dat Superman: Legacy zich nogal veel door de graphic novel heeft laten inspireren, en dat boezemt dus hoop in.

Nog meer nieuws?
Omdat de film de eerste zal zijn in het nieuwe DC Universe, zijn natuurlijk veel mensen hongerig naar meer. Gunn laat nu ook weten dat we "binnenkort" meer castingnieuws mogen verwachten, en dat het pak van Superman in de film ergens "nadat we begonnen zijn met filmen" onthuld zal worden. Dat is dus vanaf maart.


Superman: Legacy staat gepland voor release op 11 juli 2025. David Corenswet zal Superman vertolken, Rachel Brosnahan is Lois Lane, en vorige week werd bekend dat María Gabriela de Faría een slechterik speelt.

NieuwsFilm

meest populair