Paul Greengrass (United 93, The Bourne Ultimatum) maakt rampenfilm 'Drowning'

Spannende thrillers kun je wel overlaten aan de doorgewinterde regisseur.

Regisseur Paul Greengrass, die we kennen van films als United 93 en The Bourne Ultimatum zal een verfilming regisseren, schrijven en produceren van T.J. Newman's best-seller Drowning: The Rescue of Flight 421 voor Warner Bros. Pictures.

Het verhaal begint wanneer een vliegtuig zes minuten na het opstijgen een noodlanding maakt in de Grote Oceaan en tijdens evacuatie volloopt na een explosie.

Race tegen de klok
Twaalf overlevenden zinken in een afgebakend deel van het vliegtuig naar een klif 70 meter onder de zee. Onder hen bevindt zich een ingenieur en zijn 11 jaar oude dochter.

Zijn ex-vrouw, tevens de moeder van het meisje, maakt deel uit van het elite reddingsteam dat er alles aan doet om de passagiers te redden voordat de zuurstof opraakt.

Hereniging waar je u tegen zegt
Greengrass werkt voor het project opnieuw samen met Warner-baas Michael De Luca. Zij werkten eerder samen aan het succesvolle Captain Phillips. Greengrass zal produceren samen met Shane Salerno en Greg Goodman.De aanwinst van Greengrass komt enkele dagen na de aankondiging dat Edward Berger (All Quiet on the Western Front) het volgende deel in de Jason Bourne-franchise zal regisseren.

Perfecte keuze
Filmfans zullen direct erkennen dat Drowning een perfect project is voor Greengrass. Met zijn documentaire-achtige oog voor filmen en jaren van ervaring in de thriller-wereld is hij een uitstekende keuze.Het is nog onbekend wanneer Drowning: The Rescue of Flight 421 de bioscopen moet bereiken.

NieuwsFilm

meest populair