De horrorfilm 'It Follows' zorgde ervoor dat hoofdrolspeler Maika Monroe bijna doordraaide

Maika Monroe moest soms tot wel 12 uur lang filmen in hele enge locaties.

Hoewel horrorfilms meestal gebeurtenissen tonen die niet echt zijn, kan het voor de acteurs op de set soms heel zwaar wegen. Maika Monroe, die de hoofdrol speelde in It Follows, had soms zulke lange draaidagen dat het bijna te veel werd voor haar. Maar uiteindelijk waren die het waard.

It Follows kwam uit in 2014 en was toen een van de beste horrorfilms die toen uitkwam. Hoewel het gemaakt werd met een klein budget van 2 miljoen dollar, werd het positief onthaald en bracht de film uiteindelijk meer dan 20 miljoen dollar op. Het wordt zelfs als een cultfilm gezien door de fans die het ook een moderne horrorklassieker noemen.

Mentaal veeleisend
It Follows is geschreven en geregisseerd door David Robert Mitchell. Toen Monroe van hem het scenario kreeg, vond ze het anders. [/i]"Met een scenario als dit kan het twee kanten op gaan: heel slecht of heel goed - en het hangt allemaal af van wie de regisseur is"[/i], vertelde ze toen aan Glamour.

Monroe groeide op met het kijken naar klassieke horrorfilms zoals The Shining, maar zelf in een horrorfilm spelen bleek mentaal veeleisender te zijn dan er één kijken. [/i]"Het waren zeer moeilijke opnames"[/i], zei ze. [/i]"Elke dag was een nieuwe strijd om te doorstaan, zowel op het gebied van acteren als het schreeuwen, huilen en rennen. Dit elke dag doen was zeer vermoeiend."[/i]

Lange draaidagen
Monroe onthulde dat ze soms 's nachts tot wel 12 uur achter elkaar aan het filmen was op zeer griezelige locaties. [/i]"De rolstoelscène was heel moeilijk. Het was de laatste dag van de opnames, de laatste nacht van de vijfde week, dus je bent mentaal en fysiek uitgeput op dat punt door te schakelen tussen dag- en nachtopnames"[/i], vertelde ze.


It Follows draait om een groep tieners die worden geteisterd door een vloek die van persoon op persoon wordt doorgegeven als een soort SOA. Seks is de enige manier om van de vloek af te komen, die zich manifesteert als een vormveranderende entiteit en je overal volgt. Monroe speelt de rol van Jay Height, een van de ongelukkige tieners getroffen door het angstaanjagende fenomeen.

Vervolg
Bijna tien jaar na It Follows, komt er nu een vervolg op de film, genaamd They Follow. Mitchell zal de film opnieuw regisseren en Monroe zal ook haar rol als Jay hernemen. Waarover de film zal gaan is nog niet bekend.


Op dit vervolg is het nog wachten want het is pas volgend jaar dat ze beginnen met filmen. Maar voor nu kan je genieten van It Follows. De film is wel niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, maar je kan het wel huren op Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair