Gal Gadots salaris voor haar grootste filmrol was zo laag dat het bijna beledigend was

Gal Gadots salaris voor haar grootste filmrol was zo laag dat het bijna beledigend was

De grote hit Wonder Woman leverde Gal Gadot relatief weinig geld op.

In 2017 kwam de Amerikaanse superheldenfilm Wonder Woman uit. De film werd een grote hit en leverde meer dan 800 miljoen dollar op. Maar van deze hoge bedragen zag Gal Gadot weinig terug op haar salarisstrook.

Gadot is geboren in Israël en begon haar carrière als model. Ze werd bekend van haar rol in deel vier, vijf en zes van de Fast & Furious-filmreeks. In 2016 speelde ze voor het eerst als Wonder Woman in de film Batman V Superman: Dawn of Justice.

Wonder Woman
Een jaar na haar eerste keer als Wonder Woman, kreeg het personage haar eigen film. Deze film, Wonder Woman, werd een groot succes en bracht meer dan 800 miljoen dollar op, tegenover een budget van 120-150 miljoen dollar.

Gadot was in 2017 al een bekende actrice, maar nog niet de grote ster die ze nu is. Dat werd ze pas na het succes van Wonder Woman. Toch was het salaris dat ze kreeg voor de film opvallend laag.

Salaris
Als hoofdrolspeelster kreeg Gadot ongeveer 300 duizend dollar voor haar rol. Dat is natuurlijk een mooi bedrag, maar relatief weinig als je het vergelijkt met andere grote sterren uit het superheldengenre.


Nog een reden waarom dit bedrag te laag is, is dat de jaren rond 2017 de hoogtijdagen waren voor superheldenfilms. Elke film maakte grote winst en het was dus wel netjes geweest om de hoofdrolspeelster daarvoor gepast te compenseren.

Meer
In 2020 kwam een tweede film uit, Wonder Woman 1984. Deze film was in tegenstelling tot deel een geen groot succes en flopte. Met een budget van 200 miljoen dollar werd pas 169 miljoen dollar opgehaald. Een flink verlies dus.


Voor deel twee kreeg Gadot wel een flinke salarisverhoging. Na het succes van het eerste deel was dat ook wel verdiend. Ze kreeg ongeveer tien miljoen dollar voor de film. Een mooi bedrag, maar wel pas de helft van wat de mannelijke hoofdrolspelers krijgen voor de meeste films. Nog voldoende genoeg ruimte voor verbetering dus.

Streamen
Wonder Woman en Wonder Woman 1984 zijn beide te streamen op HBO Max.

NieuwsFilm

meest populair