Maar liefst drie actrices namen de rol van deze geliefde Marvel-heldin op zich

Kitty Pryde betekende niet veel in de X-Men-films totdat Elliot Page de rol op zich nam.

Personages in de X-Men-films zijn vaak veranderd van acteur om de leeftijd van het personage aan te passen. Kitty Pryde is een van die personages, maar is wel het gemakkelijkst om niet op te merken. Want maar liefst drie actrices hebben de rol op zich genomen van deze Marvel-heldin.

Kitty Pryde is te zien in vier van de X-Men-films, waarvan de eerste twee in de filmserie, X-Men en X2, maar dat waren enkel kleine cameos, want ze had niet veel te doen in deze films tot Elliot Page de rol op zich nam in X-Men: The Last Stand en X-Men: Days of Future Past. Daardoor kon je gemakkelijk gemist hebben dat voordat Page de rol speelde ook twee andere jonge actrices te zien waren als Kitty.

Les
Kitty Pryde, ook wel Shadowcat genoemd, is een meisje dat door muren heen kan lopen. Ze zit op de school van Professor Charles Xavier, waar ze een student is. We krijgen haar voor het eerst te zien in de eerste X-Men-film, waarin ze heel even te zien is wanneer Wolverine een klas binnenkomt.

Ze was aanwezig in de les gegeven door Professor X die de klas beëindigt bij het binnenstormen van Wolverine. Ze gaat even terug om haar zak te nemen en begroet de Professor voordat ze door de deur loopt en weggaat. In deze scène wordt Kitty gespeeld door Sumela Kay.

Ontsnappen
In de tweede X-Men-film is Kitty wat meer te zien, maar het is nog steeds gewoon een kleine cameo. Hier wordt ze gespeeld door Katie Stuart. Als de school wordt aangevallen door William Stryker zien we haar zakken door haar bed en rent ze door alles heen. Ze ontsnapt en komt terug als alles weer veilig is.


De twee jonge actrices die Kitty hebben gespeeld in X-Men en X2 zijn intussen volwassen vrouwen geworden. Kay is na haar rol als Kitty niet echt meer te zien geweest op het scherm behalve in de film A History of Violence. Stuart daarentegen is blijven acteren en ze speelde in een aantal bekende films en series. Zo kan je haar zien in onder andere She's The Man, The Edge of Seventeen, The 100 en Altered Carbon.

Grotere rol
Vanaf X-Men: The Last Stand kreeg Kitty een grotere rol en werd ze vanaf dan gespeeld door Page die de rol zou hernemen voor X-Men: Days of Future Past. Kitty heeft in deze twee films meer dan eens de dag gered. Zo sluit ze zich in The Last Stand aan bij de X-Men en helpt ze tijdens hun gevecht met Magneto's Brotherhood op Alcatraz en redt Leech van Juggernaut.


In Days of Future Past ontwikkelt Kitty de vaardigheid om iemands bewustzijn naar hun verleden te sturen, wat ze gebruikt om de overlevende X-Men te helpen in de strijd tegen de Sentinels. Later gebruikt ze deze vaardigheid om Logan's geest terug in de tijd te sturen naar zijn verleden in 1973 om de creatie van de Sentinels te voorkomen, aangezien zijn geest de enige is die in staat is om de mentale belasting van de reis te doorstaan.

Disney+
Wil je zelf zien dat Kitty Pryde gespeeld wordt door drie verschillende actrices, dan kan je alle X-Men-films waarin ze te zien is kijken op Disney+. Ook de andere X-Men-films waarin ze niet te zien is, zoals X-Men: First Class en X-Men: Apocalypse, staan er op.

NieuwsFilm

meest populair