4 krankzinnige thrillers om vanavond te kijken

Kijktips voor de liefhebber: deze spannende films kijk je op streaming.

Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag vier thrillers voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Shutter Island (2010)
Regie: Martin Scorsese | Cast: Leonardo DiCaprio, Mark Ruffalo, Ben Kingsley, e.a. | Te zien op: SkyShowtime
Massachusetts, 1954. Politieagent Teddy Daniels, die wordt geplaagd met verontrustende visioenen, en zijn nieuwe partner Chuck Aule vertrekken samen naar een afgelegen eiland waar een psychiatrisch ziekenhuis voor criminelen op is gevestigd. Daar onderzoeken de twee de zaak van een verdwenen patiënte. Aangenomen wordt dat zij zich heeft verstopt op het eiland. Een web van intriges en misleiding bemoeilijkt het onderzoek echter al snel.Lucia de B. (2014)
Regie: Paula van der Oest | Cast: Ariane Schluter, Fedja van Huêt, Barry Atsma, e.a. | Te zien op: Disney+ / Videoland
De eigenzinnige verpleegster Lucia de Berk wekt argwaan als er voor de zoveelste keer een baby overlijdt tijdens haar dienst. Het ziekenhuis schakelt de autoriteiten in en al snel wordt De Berk aangezien als kille seriemoordenaar. Ze wordt veroordeeld tot levenslang, maar houdt zelf vol onschuldig te zijn. Pas na bijna zeven jaar krijgt ze alsnog gelijk van de rechtbank.
 


Parasite (2019)
Regie: Bong Joon-ho | Cast: Song Kang-ho, Lee Sun-kyun, Jo Yeo-jeong, e.a. | Te zien op: CineMember
Het gezin Kim verkeert in geldnood en leeft in een krappe woning. Nadat de zoons des huizes het aanbod krijgt om te gaan werken voor de rijke familie Parks, raken de andere gezinsleden bijzonder gefascineerd door deze familie. Met slim bedrog weet het volledige gezin Kim het leven van de familie Parks binnen te dringen.The Shallows (2016)
Regie: Jaume Collet-Serra | Cast: Blake Lively, Óscar Jaenada, Brett Cullen, e.a. | Te zien op: o.a. Google Play / Pathé Thuis
Nancy is alleen gaan surfen in het water bij een afgelegen strand. Dan gebeurt er iets vreselijks: ze wordt aangevallen door een enorme mensenhaai. Ze weet de aanval te overleven, maar komt vast te zitten op een rots bij de kust. De vraag is of ze het roofdier, dat om haar heen blijft zwemmen, te slim af kan zijn en veilig terug kan zwemmen naar het strand.NieuwsFilm

meest populair