Hoe is het nu eigenlijk met die loyale kerstelf Bernard uit 'The Santa Clause'?

Hoe is het nu eigenlijk met die loyale kerstelf Bernard uit 'The Santa Clause'?

De Amerikaanse acteur David Krumholtz is het bekendst voor zijn rol als Bernard de elf in de filmreeks The Santa Clause, een rol die hij recentelijk even heeft hernomen.

Het is bijna kerst en dan is het leuk om onder een warm dekentje naar een kerstfilm te kijken. Die kerstfilm zou weleens The Santa Clause kunnen zijn uit 1994 waarin Tim Allen de hoofdrol speelt van Scott Calvin die uiteindelijk de nieuwe kerstman wordt. In die film maken we ook kennis met Bernard de elf die gespeeld wordt door David Krumholtz. Hij speelt de rol in de eerste twee Santa Clause-films, maar daarna is hij niet meer te zien. Wat is er nu eigenlijk gebeurd met Bernard en Krumholtz?

Bernard is de hoofdelf in de Santa Clause-films en helpt Scott om de rol van de kerstman over te nemen nadat Scott de kerstman per ongeluk heeft gedood. Hij is van het dak gevallen en Scott moet nu zijn plaats innemen. Om hem hierbij te helpen, is Bernard de hoofdelf aan zijn zijde.

Curtis
Krumholtz heeft de rol van Bernard gespeeld in de twee eerste Santa Clause-films. In The Santa Clause 2 uit 2002 bleek dat Bernard een leerling genaamd Curtis (Spencer Breslin) onder zijn hoede heeft genomen. Curtis wordt later gepromoveerd tot hoofdelf in The Santa Clause 3 uit 2006, nadat Krumholtz niet kon verschijnen in de trilogie-afsluiter vanwege zijn toewijding aan de serie Numb3rs waarin hij op dat moment speelde. Krumholtz had ook het gevoel dat Bernard was gedevalueerd.

Bernard hebben we dus sinds de tweede Santa Clause-film, die meer dan 20 jaar geleden uitkwam, niet meer gezien. De laatste keer dat we hem zien in The Santa Clause 2 is aan het einde van de film wanneer hij met andere elven een sneeuwballengevecht houdt tegen speelsoldaten.

Serie
20 jaar later kwam een serie uit gebaseerd op de reeks, genaamd The Santa Clauses. Heel wat van de acteurs die in de films te zien waren hebben hun rol hernomen onder wie Tim Allen, Elizabeth Mitchell en Eric Lloyd. Krumholtz mocht niet ontbreken natuurlijk en hernam zijn rol als Bernard de elf in aflevering 5 van het eerste seizoen.


Bernard verschijnt in die aflevering om Scott de ware betekenis van Kerstmis te tonen door een reis door het Yule-vers te maken. We krijgen in die aflevering ook te zien wat er uiteindelijk met hem is gebeurd. Hij is intussen een volwassen man geworden die zijn onsterfelijkheid opgaf en de Noordpool verliet om met Vanessa Redgrave te trouwen.

Recente rollen
Krumholtz blijft het bekendst voor zijn rol als Bernard de elf in de Santa Clause-films, maar daarnaast heeft hij ook meegespeeld in heel wat andere films en series. Zo speelde hij recentelijk nog een rol in Oppenheimer en was hij te zien in twee afleveringen van White House Plumbers.


Maar Bernard blijft een speciale plek hebben in zijn hart. Zo vond Krumholtz het zelf heel leuk om de rol even opnieuw te spelen. "Ik wist hoe graag mensen het wilden. Tot op de dag van vandaag is het waar ik het meest voor herkend word. Ik ben daar enorm dankbaar voor. Ik voel alsof ik het universum dankbaarheid verschuldigd ben voor het voorrecht te hebben om populair te zijn voor iets."

Kijken?
Je kan Krumholtz als Bernard de elf zien in The Santa Clause die op Disney+ staat. Ook The Santa Clause 2, waarin hij ook te zien is, en The Santa Clause 3, waarin zijn leerling Curtis het overneemt, staan op de streamingdienst net als de nieuwe serie The Santa Clauses. Het tweede seizoen van de serie kwam onlangs uit en er is een kans dat er een derde seizoen komt.

NieuwsFilm

meest populair