Mooie complimenten voor 'Nosferatu': "Zoiets heb ik nog nooit gezien"

Mooie complimenten voor 'Nosferatu': "Zoiets heb ik nog nooit gezien"

Ongestoord voor een jaar in het duister van een grafkist, wachten totdat het moment daar is om te ontwaken.

In een interview met Indiewire, ter promotie van Poor Things, sprak Willem Dafoe vol lof over de 'buitengewone' beelden van de Nosferatu-remake.

Nosferatu komt in december 2024 in de bioscoop en is gebaseerd op de gelijknamige Duitse horrorfilm uit 1922, destijds geregisseerd door F.W. Murnau.

Duistere verhalen
De film uit 1922 is destijds gebaseerd op de 'Dracula'-roman van Bram Stoker. Een feit waar de weduwe van Stoker het niet mee eens was. Ze klaagde de film aan en in 1925 werden agenten erop uitgestuurd om kopieën en negatieven op te sporen met als doel deze te vernietigen. Gelukkig is dit laatste niet gelukt.

De nieuwe Nosferatu, gaat over de obsessie tussen een gekwelde vrouw en een vampier die haar stalkt en ongekende horror met zich meebrengt.

Duistere verhalen en vampieren
De horrorfilm wordt geregisseerd door Robert Eggers en opgenomen met een cast die niet onbekend is met duistere verhalen en vampieren.

Nicholas Hoult speelt Thomas Hutter. In april was de acteur nog te zien als het hulpje van Dracula in Renfield. En in Warm Bodies speelde de acteur zelf een ondood monster. Bill Skarsgård, bekend als Pennywise in de IT-films, transformeert zichzelf weer tot iets gruwelijks met punttanden.



En niemand minder dan Willem Dafoe speelt professor Albin Eberhart Von Franz. Dafoe heeft al meerdere slechteriken gespeeld en ook heeft hij al eerder samengewerkt met Robert Eggers aan The Lighthouse en The Northman.

Buitengewoon
Maar volgens Dafoe is Nosferatu buitengewoon: "Ik heb wat beelden gezien toen we aan het filmen waren, en ik kan eerlijk zeggen dat het visueel anders was dan alles wat ik ooit heb gezien. Het uiterlijk en de manier waarop het werd opgenomen was buitengewoon."



Een jaar lang afwachten in de duisternis
We moeten wachten tot volgend jaar Kerst totdat de vampier ontwaakt en uit zijn grafkist komt kruipen richting de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair