Productieontwerper van 'Wonka' neemt je mee naar een wereld van pure verbeelding

Productieontwerper van 'Wonka' neemt je mee naar een wereld van pure verbeelding

Een fantastische stad die architectonische details van verschillende steden leent.

Productieontwerper Nathan Crowley nam peperkoekhuisjes versieren voor de Kerst een 'klein' stapje verder en bedacht een snoepgoed(e) stad voor Wonka.

Crowley vertelt aan Variety over de locaties waarin Wonka zich afspeelt en dat deze stad architectonische details van verschillende steden leent en geworteld is in nostalgie.

Fantasie en verwijzingen
"Je komt tot de conclusie dat je eigenlijk je eigen plek wilt bouwen, omdat je, zoals ik het noem, 'Roald Dahl-realisme' probeert te bereiken, wat fantasie is, maar wel met voorwaarden."

"De Galerie Gourmet is het hart van de chocolade- en zoetwarenindustrie, dus je moet deze stad uitbouwen. Er waren veel verwijzingen zoals Bruges Bell, Milaan, veel steden in Frankrijk, Zwitserland, je dwaalt zelfs door het Georgische Londen," vertelt de ontwerper.

Heimwee
De nostalgie is bij de set terug te zien bij Willy Wonka's eerste chocoladewinkel. Het ontwerp is symbolisch voor de heimwee naar zijn kindertijd.



"Het is een herinnering aan zijn jeugd waarin hij het gelukkigst was met zijn moeder, en dat vertaal je naar een eetbare winkel. Zijn winkel is een herinnering aan zijn verleden, want dat is het mooiste wat hij kan bedenken," aldus Crowley.

Uniek
En een unieke set zoals die van Wonka, brengt ook unieke werkoverleggen en problemen met zich mee vertelt de ontwerper: "We hebben problemen, zoals 'hoe gaan we Willy naar de basis van de boom krijgen? Laten we een Turks fruit-pad naar de boom aanleggen. En 'Hoe maken we Turkse lekkernijen die inktvisachtig zijn?"

"We hadden bijeenkomsten over de dikte van chocolade. Dan was het zoiets als: 'Oh ja, Timothée, wil je in de chocoladetank stappen?' Het was allemaal gek."



Een zoethoudertje
Bekijk de zoete wereld van Wonka nu in de bioscoop en vergeet niet om wat lekkers mee de zaal in te nemen.

NieuwsFilm

meest populair