Na 50 jaar blijkt 'The Exorcist' toch geen horror te zijn

Na 50 jaar blijkt 'The Exorcist' toch geen horror te zijn

Na vijftig jaar weet Linda Blair het publiek nogmaals te verrassen.

In 1973 speelde Linda Blair, het bezeten meisje Regan MacNeil in The Exorcist. Een favoriet bij veel horror-liefhebbers, maar na vijftig jaar zegt de actrice dat de film eigenlijk helemaal geen horror is.

Toen de film voor het eerst in de bioscopen kwam, was het publiek geshockeerd. Mensen liepen de zalen uit, begonnen over te geven en vielen flauw.

Mentale gezondheid
Zelfs de regisseur William Friedkin nam maatregelen voor de tiener, die een beangstigende hoofdrol had bemachtigd.

Linda Blair: "Friedkin (de regisseur van The Exorcist) testte me met make-up, psychologie en veel verschillende dingen om er zeker van te zijn dat ik in orde was om de film te maken."

Reacties
"De mensen hadden nog nooit zoiets gezien, en ik was nog zo jong. Mensen wisten niet goed wat ze van mij moesten denken," vertelt Blair.



Toen de film uitkwam, veroorzaakten de religieuze thema's in The Exorcist een discussie over de vraag of de film inderdaad heiligschennis was.

Geen horrorfilm
"Het is iets waarvan ik weet dat het de wereld op veel verschillende manieren heeft geshockeerd. Ik heb uitgelegd dat het een theologische thriller is. Het is geen horrorfilm," legt Blair uit.

NieuwsFilm

meest populair