De meeste remakes zijn de moeite niet waard, maar deze is een stuk beter dan de originele films

De meeste remakes zijn de moeite niet waard, maar deze is een stuk beter dan de originele films

Hoewel 'Mad Max: The Road Warrior' uit 1981 al goed was, deed 'Mad Max: Fury Road' het stukken beter.

Remakes van bestaande films werken niet altijd even goed, maar soms is het wel de moeite. Zo zijn er verschillende Mad Max-films gemaakt met de originele Mad Max die uitkwam in 1979. Twee jaar later kwam er een vervolg met Mad Max: The Road Warrior en in 1985 kwam er een derde met Mad Max Beyond Thunderdome.

30 jaar later kwam uiteindelijk een nieuwe Mad Max-film uit met Fury Road. En die film was een groot succes. Het is onduidelijk of Fury Road een vervolg is of een remake, maar de film is het beste wat de serie te bieden heeft. Regisseur George Miller, die alle Mad Max-films heeft geregisseerd, overtrof zichzelf met Fury Road.

Max
In de originele trilogie speelde Mel Gibson de hoofdrol van Max Rockatansky, een politieagent in een toekomstig Australië dat te maken heeft met een maatschappelijke ineenstorting als gevolg van oorlog en ernstige tekorten aan hulpbronnen en ecocide.

In Fury Road wordt Max gespeeld door Tom Hardy, die de rol overneemt van Gibson. In deze film gelooft Mad Max dat de beste manier om te overleven in eenzaamheid ligt. Toch voegt hij zich bij een groep, die door de Wasteland vluchten in een War Rig, bestuurd door een elitaire Imperator, Furiosa. Ze ontsnappen van een citadel, getiranniseerd door Immortan Joe, van wie iets onvervangbaars gestolen is. Woedend, stuurt de krijgsheer al zijn bendes op hen af en achtervolgt hij hen in een Road War.

Furiosa
Hoewel de originele trilogie, en dan vooral Road Warrior, een groot succes was, was deze nieuwe Mad Max-film ook heel goed. Updates in technologie zorgden voor opwindende actiescènes en een verrassende focus op feministische kwesties gaf de film meer betekenis dan de gemiddelde zomerblockbuster. De film won zes Oscars en werd zelfs genomineerd voor Beste Film en Beste Regisseur - een zeldzaamheid voor een zomerblockbuster.


De echte uitschieter in de film is Charlize Theron's Furiosa, een instant icoon. En dat icoon komt binnenkort terug met haar eigen film. In mei volgend jaar komt Furiosa: A Mad Max Saga uit, een prequel die het verhaal van een jonge Furiosa zal vertellen. Anya Taylor-Joy mag dit keer in de huid van Furiosa kruipen. Miller is ook opnieuw de regisseur van de film.

Vervolgen
Naast de prequel Furiosa zijn er nog plannen om een aantal vervolgfilms in de Mad Max-wereld te maken. Na de release van Fury Road werd er al gepraat over mogelijke vervolgfilms met Hardy die zijn rol als Mad Max zou hernemen en Miller die zou terugkeren als regisseur. Toen kondigde Miller zelfs aan dat er een vervolg in ontwikkeling was met de werktitel Mad Max: The Wasteland.


Tegen januari 2016, en na misleidende berichten die beweerden dat de franchise voorbij was, bevestigde Miller opnieuw dat hij bezig was met vervolgfilms. In juli 2019 moest er een kwestie betreffende onbetaalde inkomsten worden opgelost voordat de productie kon worden voortgezet, wat uiteindelijk werd opgelost. We kunnen dus in de toekomst nog meer Mad Max-films verwachten en hopelijk zullen ze even goed zijn als Fury Road.

Kijken?
We kunnen nu alvast uitkijken naar Furiosa die in mei 2024 uitkomt, maar intussen kan je naar Mad Max: Fury Road kijken die je kan huren en kopen op Prime Video en Pathé Thuis.


De originele trilogie bestaande uit Mad Max, Mad Max: The Road Warrior en Mad Max Beyond Thunderdome kan je ook huren en kopen op Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair