Dit is één van de beste horrorfilms ooit gemaakt en was een inspiratiebron voor 'Saw'

Dit is één van de beste horrorfilms ooit gemaakt en was een inspiratiebron voor 'Saw'

Iconische Italiaanse horrorklassieker van Dario Argento, bekend om zijn stilistische en bloederige films, met een spannend moordmysterie.

Profondo rosso/Bloedlink/Deep Red. Drie titels voor dezelfde iconische Italiaanse horrorfilm van de legendarische Dario Argento, die wereldberoemd werd door zijn stilistische en bloederige films.

Naast Deep Red maakte hij ook de originele versie van Suspiria, waar in 2018 een remake van werd gemaakt door landgenoot Luca Guadagnino.

Verhaal
De succesvolle Britse jazzpianist Marcus Daly is op een avond getuige van de moord op een medium die ook zijn buurvrouw is. Als het blijkt dat hij onbewust een belangrijke hint heeft gezien in het appartement van haar, gaat de moordenaar achter hem aan.

Hij besluit daarom om samen met journalist Gianna Brezzi op zoek te gaan naar de moordenaar. Hij vindt aanwijzingen op de moordplek, een oud leegstaand huis en een basisschool. Dit alles leidt tot een verrassende ontknoping.

Giallo
De Italiaanse film wordt vaak gecategoriseerd als het subgenre 'giallo', een combinatie van misdaad-, thriller-, en horrorfilm.


De naam werd afgeleid van de Italiaanse misdaadromans met dezelfde thema's verkocht met uitsluitend gele (giallo) kaften.

Bekende fan
De bijna vijftig jaar oude experimentele horrorfilm van Argento heeft fans van over de hele wereld. Zo liet James Wan, regisseur van Saw, weten dat zijn Billy the Puppet sterk geïnspireerd is door Argento's automaton.


Ook de Mexicaanse topfilmmaker Guillermo del Toro is groot fan van het werk.

NieuwsFilm

meest populair