'The Incredible Hulk' is niet langer de financieel zwakste film in het MCU

'The Incredible Hulk' is niet langer de financieel zwakste film in het MCU

Een recente "winnaar" heeft de twijfelachtige eer om die troon nu over te nemen...

Vijftien jaar lang was The Incredible Hulk (2008) dé titel in het MCU (dat toen nog in de kinderschoenen stond) met de laagste box-office. Inmiddels is er een nieuwe hekkensluiter, want na twee maanden in de bioscoop zijn de definitieve cijfers voor The Marvels binnen.

De opening was al droevig met $46 miljoen dollar, maar de wereldwijde statistieken zijn misschien wel erger. Slechts $205 miljoen dollar hadden bezoekers over voor de terugkeer van Brie Larsons Carol Danvers (waar ze met haar eerste solo-uitje in 2019 nog over het miljard heen ging).

Vergelijkbaar met een DCEU-titel
De groene smasher verdiende destijds $264 miljoen dollar. Waar vroeger het bereiken van de miljardengrens eerder regel dan uitzondering leek, is dat inmiddels omgedraaid. Met een budget van $220 miljoen dollar is The Marvels daarmee nu de grootste flop voor Marvel Studios ooit.

Interessant genoeg staat de sequel hiermee naast Birds of Prey die in 2020 wereldwijd ongeveer hetzelfde verdiende. Dit kan misschien toch weer voorzichtig suggereren dat superheldenfilms geleid door alleen maar vrouwen voor veel mensen nog steeds moeilijk te verkopen zijn.

Rotten Tomatoes zegt heel iets anders
Natuurlijk is er veel gepraat over 'superheldenmoeheid'. Echter op Rotten Tomatoes scoort The Marvels gemiddeld 72%, dus kritisch kan je het eigenlijk geen flop noemen. Vergelijk het met Eternals. Die scoort daar slechts 62%, maar bracht wel net iets meer dan $400 miljoen dollar op.




NieuwsFilm

meest populair