Deze 'Lord of the Rings'-acteur speelde in 3 filmreeksen die miljarden opleveren

Deze 'Lord of the Rings'-acteur speelde in 3 filmreeksen die miljarden opleveren

Deze acteur speelde in de drie grootste sciencefiction/fantasy films van afgelopen jaren.

Het zal je maar gebeuren: Je wordt keer op keer gecast voor de coolste en meest memorabele filmreeksen van de afgelopen jaren én het levert je ook nog eens aardig wat op.

Het overkwam de Brits-Armeense (motion capture) acteur Andy Serkis die als acteur een aardige waslijst aan films heeft en tegenwoordig een opkomende regisseur is.

Gollem
De meeste mensen zullen Serkis voornamelijk herkennen aan zijn stem. Hoewel, zijn echte stem klinkt (gelukkig) anders dan toen hij de stem van Gollum insprak. Dit bijzondere, soms enge en soms ook zachtaardige wezen Sméagol uit het brein van J.R.R. Tolkien, leverde Serkis aardig wat bekendheid op.

En niet alleen Serkis kreeg er veel voor terug. De Lord of the Rings-trilogie die startte met Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring bracht miljarden euro's op, even als The Hobbit: An Unexpected Journey waarin Serkis ook de stem van Gollem inspreekt.

Star Wars
Het succes van Serkis stopt niet bij Lord of The Rings. Hij weet namelijk met zijn rol als slechterik Snoke in Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, Star Wars: Episode VIII - The Last Jedi en Star Wars: Episode IX - The Rise of Skywalker de kijkers te overtuigen van zijn talent.


In deze films weet Serkis namelijk erg overtuigend de slechterik Supreme Leader Snoke te spelen. Net als in Lord of the Rings, moest Serkis zichzelf helemaal onderdompelen als wrede leider en doen de special effects de rest.

Avengers
Ten slotte speelde Andy Serkis in de twee Marvel-films, namelijk Avengers: Age of Ultron en Black Panther. Daarin is hij niet via motion capture te zien, maar als het menselijke personage Ulysses Klaue.


In Age of Ultron en Black Panther speelt Serkis de hebberige zakenman Klaue die er alles aan doet om te krijgen wat hij wil. Deze keer is hij niet onherkenbaar door de nieuwste technologieën, waardoor je zijn talenten nog beter ziet. Ook in deze Marvel-films brachten meer dan een miljard euro op. Mede door de verdiensten van Serkis.

Kijken
Wil je Serkis zien als Ulysses Klaue, kijk dan Age of Ultron of Black Panther op Pathé Thuis of Disney+.

NieuwsFilm

meest populair