Deze topactrice zag je in twee MCU-films, maar in compleet andere rollen

Deze topactrice zag je in twee MCU-films, maar in compleet andere rollen

Gemma Chan is zowel in 'Captain Marvel' als 'Eternals' te zien.

De meeste acteurs die een rol spelen in het Marvel Cinematic Universe (MCU), blijven die ene rol spelen. Maar soms gebeurt het dat een acteur een andere rol speelt die compleet anders is. Dit is het geval bij Gemma Chan, een Britse actrice die je ook kan kennen van Crazy Rich Asians. Ze is in twee MCU-films te zien, maar dan in twee compleet andere rollen.

Chan begon haar carrière als model om daarna te beginnen als actrice. Ze begon haar acteercarrière in 2006 in de miniserie When Evil Calls. Daarna speelde ze in verschillende films en series, vooral Britse. Haar grote wereldwijde doorbraak maakte ze in Crazy Rich Asians uit 2018 als Astrid Leong-Teo. Oorspronkelijk gevraagd om de hoofdrol te spelen, gaf Chan de voorkeur aan de intrigerendere rol van Astrid.

Minn-Erva
Een jaar na Crazy Rich Asians, was Chan voor de eerste keer te zien in een MCU-film. Ze speelde in Captain Marvel de rol van Minn-Erva, een sluipschutter die deel uitmaakt van de Kree Starforce. Minn-Erva was de ster van de Kree Starforce voordat Carol Danvers (Brie Larson) zich bij het team voegde en ze voelt zich een beetje bedreigd door iemand anders die is gekomen en ook zeer getalenteerd is.

De rol vereiste een uitgebreide hoeveelheid prothetische make-up, omschreven als vier lagen airbrushverf die vier uur in beslag nam om aan te brengen. Je moet dus goed kijken om Chan te herkennen onder al die make-up. Het is ook een kleinere rol die ze speelt in deze film, maar ook wel een belangrijke rol.

Eternals
In 2021, twee jaar na Captain Marvel, kwam Eternals uit, een andere MCU-film waarin Chan te zien is. Maar in deze film speelt ze een rol die compleet anders is dan haar rol in Captain Marvel. In Eternals speelt ze een van de Eternals, namelijk Sersi. Zij is een beetje de leider van de Eternals en is volgens producent Kevin Feige het hoofdpersonage van de film. In deze film draagt ze geen lagen make-up als in Captain Marvel waardoor je haar gemakkelijker kan herkennen.


Sersi is een empathische Eternal die een sterke band heeft met de mensheid en de aarde en die materie kan manipuleren en transformeren door fysiek contact. Regisseur Chloé Zhao zei dat zij en Chan geïnteresseerd waren in het creëren van het soort genuanceerde vrouwelijke superheld dat zij zelden in het genre zagen en Zhao voelde dat Chan het personage had doordrenkt met zachtheid, mededogen en kwetsbaarheid die kijkers zou uitnodigen om opnieuw na te denken over wat het betekent om heldhaftig te zijn. Chan zei dat Sersi vrijgevochten was en ervan hield om bij mensen te zijn.

Toekomst
Of we in de toekomst Chan nog eens in een MCU-film zullen zien, is niet bekend. Maar zou dat zo zijn, zou het waarschijnlijk haar rol als Sersi zijn die ze zou hernemen en niet die van Minn-Erva. Er werd gepraat over een vervolg op Eternals, maar voorlopig is daar niets meer van te horen. Het is dus afwachten of en wanneer we Chan opnieuw in het MCU zullen zien.


Je kon Chan recentelijk wel zien in onder andere Don't Worry Darling en The Creator en ze zal ook haar rol als Astrid hernemen in de twee vervolgen van Crazy Rich Asians. Voor nu kan je Chan in de MCU zien in Captain Marvel die je kan bekijken op Disney+. Ook Eternals is te vinden op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair