Netflix Originals: dit is een van de beste oorlogsfilms van Netflix zelf

Netflix Originals: dit is een van de beste oorlogsfilms van Netflix zelf

Deze oorlogsfilm heeft heeft een 100% op de Tomatometer, maar is vrij onbekend.

Netflix heeft inmiddels een groot aantal eigen filmproducties uitgebracht. Hieronder lees je over één van de beste oorlogsfilms op het streamingplatform waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord: Skyggen i mit øje.

Afgelopen maand hebben we oorlogsfilms als The Siege of Jadotville en El fotógrafo de Mauthausen al in het zonnetje gezet. Vandaag besteden we aandacht aan de ondergewaardeerde Deense productie Skyggen i mit øje (The Shadow in My Eye).

Verhaal
Op 21 maart 1945 vertrok de British Royal Air Force op een missie om het hoofdkantoor van Gestapo in Kopenhagen te bombarderen. De inval had afgrijselijke gevolgen, omdat sommige bommenwerpers zich per ongeluk een school richtten.

Dit resulteerde in het overlijden van meer dan 120 onschuldige mensen mensen, waarvan er 86 kinderen waren.

Waargebeurd
In april 1940 gaf het Deense leger zich over aan Duitsland. De nazi's trokken snel naar binnen en maakten van de hoofdstad Kopenhagen een operationeel centrum. Leden van het Deense verzet waren echter in contact met de Britten, die van plan waren het hoofdkwartier van het Gestapo in Aarhus te bombarderen.


De Royal Air Force voerde 'Operation Carthage' op 21 maart 1945 uit, maar een van de jagers was beschadigd en crashte in de buurt van de katholieke school. Twee vliegtuigen die deel uitmaakten van de tweede golf dachten dat dat de crash hun doelwit was en dropten hun bommen op de school.

Sterk ontvangen
Skyggen i mit øje werd zeer sterk ontvangen door critici en kijkers. Op Rotten Tomatoes heeft de film een score van maar liefst 100% onder de critici. Er waren ook mensen kritisch over de film, met name wegens historisch inaccurate momenten in de film.


Zo vertelde regisseur Ole Bornedal dat een cruciale scène in de film gebaseerd is op een gesprek tussen een non en een stervend kind. Dit gesprek heeft echter nooit plaatsgevonden volgens verder onderzoek. Je bekijkt de film nu op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair