Tom Hardy was echt doodsbang voor zijn co-ster in 'Star Trek: Nemesis': "Ik kon hem niet aankijken"

Tom Hardy was echt doodsbang voor zijn co-ster in 'Star Trek: Nemesis': "Ik kon hem niet aankijken"

Tom Hardy was doodsbang voor zijn collega Ron Perlman op de set van 'Star Trek: Nemesis'.

In 2002 kwam de film Star Trek: Nemesis uit. De film was een van de eerste rollen van Tom Hardy. Tegenwoordig is hij een grote ster, maar in 2002 kwam hij net kijken. De ervaring op de set van Star Trek: Nemesis was dan ook niet fantastisch.

In de film spelen naast Hardy ook Ron Perlman en Patrick Stewart mee. En met Perlman had Hardy geen al te beste ervaring.

Hardy over Perlman
Eerst vond Hardy Perlman niet eng genoeg voor de rol. Zo vertelt hij in een boek uit 2016: 'Ron Perlman is een fantastische kerel. Zijn acteerwerk is erg goed en het was fantastisch om met hem te werken, omdat hij zo grappig en aardig is.'

Hardy speelt de slechterik in de film en Perlman speelt zijn rechterhand. De rechterhand moest volgens Hardy 'groter, gemener, harder en enger zijn.' En dat was volgens Hardy niet zo.

Make-up
Toen Perlman echter volledig in make-up en kostuum was gehuld, veranderde de opvatting van Hardy. Toen Hardy Perlman van achteren bekeek en Perlman zich vervolgens omdraaide, schrok Hardy zich een hoedje.


Hardy: 'Hij draaide zich om en ik schrok. Hij had deze gele ogen en zag er angstaanjagend uit. Ik was bang voor hem. Ik kon hem niet in zijn ogen kijken.' Hardy zijn wens voor een enger karakter kwam dus toch uit.

Hardy op de set
Volgens andere acteurs die meespeelden in de film was Hardy op de set een rustig persoon die, als de camera's niet draaiden, zich niet echt sociaal met andere mensen begaf. Stewart dacht zelfs na deze film nooit meer van Hardy te horen.


Maar met rollen in grote films als Inception, The Dark Knight Rises en Mad Max: Fury Road bewees hij, tot Stewart zijn opluchting, het tegendeel.

Streamen
Star Trek: Nemesis is voor drie euro te huur via Prime Video.

NieuwsFilm

meest populair