Colin Farrell werd door niemand herkend in 'The Batman'

Colin Farrell werd door niemand herkend in 'The Batman'

Farrells co-sterren herkenden hem zelfs niet op de set van 'The Batman'.

Het is tegenwoordig heel normaal als acteurs die normaal gesproken zeer herkenbaar zijn, worden ondergedompeld in make-up en protheses om in hun rollen te verdwijnen. Denk bijvoorbeeld aan Idris Elba in Star Trek Beyond of Gary Oldman in Hannibal. Topacteur Colin Farrell verdween onlangs ook letterlijk in een geliefde rol.

Farrell speelde de rol van Oswald Cobblepot/The Penguin in The Batman van regisseur Matt Reeves.

Michael Marino
Farrell veranderde volledig in The Penguin dankzij het werk van make-up-designer Michael Marino. De eerste keer dat Farrell werd 'getransformeerd' in The Penguin duurde maar liefst vier uur, maar dit vond hij geen probleem: "Het was een van de leukste gigs die ik heb gehad."

Het werk van Marino had direct invloed op de manier waarop Farrell de rol vertolkte. Farrell zei er het volgende over: "Ik kan helemaal geen volledige eigendom over dit personage claimen. Een groot deel van het werk is voor mij gedaan dankzij de genialiteit en de verbeeldingskracht van Mike."

The Batman
In het verleden brachten Danny DeVito en Robin Lord Taylor The Penguin tot leven in live-action. DeVito speelde het personage in Tim Burtons Batman Returns en Taylor in de prequel-serie Gotham. Farrells versie is nog steeds zeer herkenbaar, maar toch ook heel anders dan de vorige interpretaties.


Deze versie is de rechterhand van Carmine Falcone (Jon Turturro), heeft een hekel aan de bijnaam Penguin en is nog verre van de 'kingpin of crime' van Gotham. De wereld van Reeves' The Batman is ook realistischer dan die van Burton of Gotham, daarom was Reeves' voornaamste inspiratiebron voor Penguin niemand minder dan Fredo Corleone uit The Godfather.

Eigen serie
Gelukkig hoeven we niet tot 2025 te wachten om Farrell weer in de rol van Oz Cobblepot te zien wanneer The Batman Part II uitkomt. Sterker nog; hij krijgt zijn eigen serie op HBO Max. In deze serie zien we hoe het vacuüm in de onderwereld van Gotham wordt opgevuld na de dood van Carmine Falcone.


Oz is niet de enige die de macht over Gothams onderwereld toe wil eigenen. Zo zijn ook Sofia Falcone (Cristin Milioti) en Salvatore Maroni (Clancy Brown) van de partij. The Penguin verschijnt dit jaar exclusief op HBO Max. De eerste beelden zie je hierboven.

NieuwsFilm

meest populair