'Jurassic World 4': waar kan de film eigenlijk over gaan?

'Jurassic World 4': waar kan de film eigenlijk over gaan?

Het lijkt achterhaald om het alwéér over een gefaald attractiepark te hebben.

Maandag kregen we goed nieuws te horen: er komt een nieuwe Jurassic Park aan. En niet zomaar een, want David Koepp, de scenarioschrijver van de originele Jurassic Park, is ook weer van de partij. Maar waar gaat dat nieuwe deel eigenlijk over?

Het is een vraag die belooft nog vaak aan bod te komen. Na inmiddels zes verschillende films in de serie voelt het namelijk alsof er nood is aan vernieuwing. Dat is een kritiek die veel werd geopperd na Jurassic World: Dominion.

Geen pretpark meer
Toen de eerste Jurassic World-film uitkwam in 2015, kregen we een uitgebreide visie van de franchise te zien. Het pretpark met levensechte dinosauriërs was een waarheid geworden en massa's mensen kwamen erop af. Natuurlijk ging dat gruwelijk mis, en in de twee navolgende films zagen we de nasleep daarvan.

Nu is de Jurassic Park-wereld gevuld met dinosauriërs. Dominion eindigde met een beeldmontage die dit heel duidelijk aangaf. De tijd dat de beesten alleen maar in parken zaten of op een eiland, lijkt daarmee definitief voorbij. Jurassic World 4 zal dit waarschijnlijk onderzoeken. Wat betekent het om echt naast dinosauriërs te leven?

Terugkerende cast
Het is nog niet bekend of de cast uit de vorige films zal terugkeren voor de nieuwe film, maar die kans is vrij groot. Sterren als Chris Pratt bleken zeer aanlokkelijk voor de franchise en personages als de piloot van DeWanda Wise bieden interessante verhaalmogelijkheden die Koepp misschien wil volgen.


Wat men ook besluit te doen, de mogelijkheden lijken eindeloos. Het is nog niet bekend wie de film gaat regisseren of wanneer hij op de planning staat; enkel dat Frank Marshall en Steven Spielberg weer zullen ondersteunen als producent.

NieuwsFilm

meest populair