4 jaar geleden was deze animatiefilm onverwacht die grootste hit in de bioscopen wereldwijd: 'Demon Slayer: Mugen Train'

4 jaar geleden was deze animatiefilm onverwacht die grootste hit in de bioscopen wereldwijd: 'Demon Slayer: Mugen Train'

Een animatiefilm was in 2020 het grootste succes aan de box-office en het was geen film van Pixar of Disney.

Het succes van een film wordt bepaald door meerdere factoren, maar één ding blijft vaak het allerbelangrijkste: de omzet aan de bioscoopkassa's. Als films in de bioscoop geen winst weten te maken, worden ze beschouwd als flops. Het blijft daarom nog altijd bijzonder als een film veel meer omzet dan iedereen zich had kunnen voorstellen.

Je hebt de laatste tijd ongetwijfeld wel eens een artikel voorbij zien komen over de grootste box-office-flops van een bepaald jaar. We gaan ons nu juist richten op de nummer 1-film qua box-office van een bepaald jaar. We blikken nu terug op het moeizame 2020.

Slecht filmjaar
We hoeven niet in detail uit te leggen waarom 2020 één van de slechtste jaren ooit was voor de filmindustrie. De industrie is inmiddels vrijwel helemaal terug zoals het was, maar de gevolgen van de coronacrisis gaan verder dan je denkt.

Men ging dat jaar massaal gebruikmaken van streaming als vervanging van de bioscoop. Hierdoor waren er weinig grote releases dat jaar, maar er was toch een film die ruim een half miljard dollar om wist te zetten: Demon Slayer the Movie: Mugen Train.

Mugen Train
Demon Slayer is een extreem populaire manga die voor het eerst uit werd gebracht in 2016 in het Shōnen Jump-magazine en in 2020 ten einde kwam. In 2019 verscheen er een gelijknamige anime-adaptatie, waardoor de populariteit van Demon Slayer een nieuw hoogtepunt bereikte.


In 2020 verscheen dus de Mugen Train-film. Deze was anders dan de meeste anime-films; het was namelijk een direct vervolg op het eerste seizoen van de anime. Meestal staan films van lopende anime los van het overkoepelende verhaal, maar dat was nu niet zo.

Demon Slayer
Nadat zijn familie op brute wijze was vermoord en zijn zus in een demon was veranderd, begon Tanjiro Kamado's reis als demonendoder. Tanjiro en zijn kameraden beginnen aan een nieuwe missie aan boord van de Mugen-trein. De film wist wereldwijd ruim 500 miljoen dollar om te zetten en werd de succesvolste film aller tijden in Japan.


De anime betreedt dit jaar alweer zijn vierde seizoen, en dat kun je ook in de bioscoop meemaken. Op 22 februari verschijnt Demon Slayer: To the Hashira Training in de bios. Je krijgt dan de laatste aflevering van het vorige seizoen en de eerste aflevering van het nieuwe seizoen te zien.

NieuwsFilm

meest populair