Dit is zonder twijfel de meest bizarre nieuwe trailer die je deze week gaat zien

Dit is zonder twijfel de meest bizarre nieuwe trailer die je deze week gaat zien

In deze sensuele experimentele elegie van Harmony Korine roept betoverende infraroodfotografie een droomachtig portret op van een gekwelde huurmoordenaar.

Afgelopen september ging op het prestigieuze Filmfestival van Venetië de film Aggro Dr1ft van Harmony Korine (Spring Breakers, Gummo) in première en was daar zonder twijfel de meest bizarre titel in de festival line-up (klik hier voor het artikel).

De film is volledig opgenomen met infraroodcamera's, wat resulteerde in een surrealistisch beeld van neonkleuren. Het is bijna een understatement om Aggro Dr1ft een zéér experimentele film te noemen. Na wat mysterieuze teasers en een handjevol stills is er nu een volledige trailer gepubliceerd.

Plot
In een toekomstig, dystopisch Florida plant 's werelds grootste huurmoordenaar Bo, een familieman die in de ultrarepetitieve voice-over van de film zegt dat de 'oude wereld niet meer bestaat', een laatste hit.

Zijn vrouw probeert, vooral kreunend en twerkend, zijn aandacht te trekken, maar Bo is een dichter, een filosoof, en hij negeert haar. Hij herkauwt liever, via voice-over, diepe gedachten, zoals 'Ik ben een huurmoordenaar' en 'Ik Ik ben een eenzame held."

Distributie
Aangezien het anarchistische karakter van de film is het voor Korine en zijn producenten erg lastig om de film in de reguliere bioscopen te krijgen. De punk-regisseur heeft daarom bedacht dat er eerst een 'experimentele tour' door Amerikaanse stripclubs wordt gedaan met het werk.


Wanneer en of Aggro Dr1ft een Nederlandse release krijgt is op dit moment nog onduidelijk.

NieuwsFilm

meest populair