'House of the Dragon'-prinses Milly Alcock speelt Supergirl in het nieuwe DC Universe van James Gunn

'House of the Dragon'-prinses Milly Alcock speelt Supergirl in het nieuwe DC Universe van James Gunn

Milly Alcock is vooral bekend van haar rol als de jonge Rhaenyra Targaryen in de 'Game of Thrones'-spon-off

Het DC Universe van filmmaker James Gunn (The Suicide Squad) begint steeds meer vorm te krijgen. Even geleden werd bijvoorbeeld bekend gemaakt wie Superman in de reboot van Warner Bros. speelt en nu is duidelijk welke actrice invulling geeft aan Supergirl.

Deadline meldt dat de Australische Milly Alcock in de huid stapt van het personage met alter ego Kara Zor-El, dat we nog niet zo heel lang geleden nog zagen in The Flash, toen gespeeld door Sasha Calle.

Supergirl: Woman of Tomorrow
Alcock zal de titelrol gaan spelen in Supergirl: Woman of Tomorrow, een film die op dit moment nog geen regisseur heeft. Naar verwachting duikt ze ook op in Superman Legacy, de film die Gunn zelf binnenkort opneemt. Ze versloeg Emilia Jones (CODA) en Meg Donnelly (The Winchesters).

Alcock ken je vooral van haar rol als de jonge Rhaenyra Targaryen in de House of the Dragon, de spin-off van Game of Thrones. De 23-jarige actrice is ook te zien in de tv-serie Upright.

Enorme cast
Gunn heeft grote plannen met zijn DC Universe dat hij leidt met Peter Safran. De films Superman: Legacy, The Authority, The Brave and the Bold, Supergirl: Woman of Tomorrow en Swamp Thing zijn al aangekondigd, evenals een reeks (animatie)series.


In Superman: Legacy zien we ten minste David Corenswet (Clark Kent/Superman), Rachel Brosnahan (Lois Lane), Nathan Fillion (Guy Gardner/Green Lantern), Isabela Merced (Hawkgirl), Nicholas Hoult (Lex Luthor) en Skyler Gisondo (Jimmy Olsen).

Start in 2025
Het bioscoopgedeelte van het DC Universe trapt af in juli 2025 met de Superman-film, daarvoor verschijnt nog minimaal de animatieserie Creature Commandos in 2024.

NieuwsFilm

meest populair