Zoe Kravitz liep rol mis vanwege een wel bizarre reden

Zoe Kravitz liep rol mis vanwege een wel bizarre reden

De actrice mocht niet eens auditie doen voor 'The Dark Knight Rises'.

Het komt wel vaker voor, dat sterren een rol mislopen. Soms zijn ze gewoon niet helemaal geschikt voor een bepaalde rol, maar Zoe Kravitz werd voor een wel heel bizarre reden afgewezen voor een film.

Deze naam komt je misschien wel bekend voor. Kravitz mag dan wel de dochter zijn van de beroemde muzikant Lenny Kravitz en actrice Lisa Bonet, waardoor ze wel eens een 'nepo-baby' wordt genoemd, ze heeft zel al een hele indrukwekkende carrière weten op te bouwen.

Carrière
Zoe Kravitz was al in de nodige blockbusters te zien, zoals Mad Max: Fury Road, Fantastic Beasts maar ook de serie Big Little Lies. Ze heeft dus al vaker haar veelzijdigheid en talent aangetoond, maar misliep een rol vanwege een merkwaardige reden.

Het gaat hier om The Dark Knight Rises. De actrice kreeg te horen dat ze 'too urban' was, oftewel 'te stedelijk'. Deze term wordt wel vaker gebruikt als een eufemisme voor 'te zwart', iets dat de actrice begrijpelijk in het verkeerde keelgat schoot.

Reactie
Kravitz liet zich er al eerder over uit en zei het volgende: "Als een zwarte vrouw en een acteur is het behoorlijk lastig om te horen te krijgen dat je geen audite mag lopen omdat je 'te urban' bent. Het deed me echt pijn toen me dit verteld werd".


"Ik denk eerlijk gezegd niet dat dit kwam van Christopher Nolan. Het was hoogstwaarschijnlijk een of andere castingdirecteur of zijn assistent". Helaas zegt Kravitz er niet bij om welke rol het hier gaat, alleen dat zij dus nooit auditie mocht doen.

Toch nog
Hoewel Kravitz dus niet te zien was in The Dark Knight Rises, kreeg ze wel een rol aangeboden in The Batman van Matt Reeves. Hierin schitterde ze als Catwoman. Ze keert dan ook terug in deze rol voor het vervolg.



NieuwsFilm

meest populair