De dierentuinkomedie uit 2011 vol komisch talent: het flauwe en stiekem toch wel geestige 'Zookeeper'

De dierentuinkomedie uit 2011 vol komisch talent: het flauwe en stiekem toch wel geestige 'Zookeeper'

Een groep dierentuindieren besluit hun zwijgplicht te doorbreken om hun lieve dierenverzorger te helpen liefde te vinden.

Wat krijg je als je de titels Doctor Dolittle en Night at the Museum met elkaar kruist? Waarschijnlijk zoiets als de film Zookeeper, een flauwe, maar stiekem toch wel geestige komediefilm van regisseur Frank Coraci, die eerder onder andere ook Click maakte.

In de hoofdrol zien we komedie-veteraan Kevin James als een lieve, maar sullige dierenverzorger.

Verhaal
De dieren in de Franklin Park Zoo zijn dol op hun goedhartige verzorger, Griffin Keyes. Griffin voelt zich meer op zijn gemak bij een leeuw dan bij een dame en besluit dat de enige manier om een meisje in zijn leven te krijgen is door de dierentuin te verlaten en een glamoureuzere baan te zoeken.

De dieren besluiten in paniek hun aloude zwijgcode te doorbreken en hun grootste geheim te onthullen: ze kunnen praten! Om te voorkomen dat Griffin weggaat, besluiten ze hem de regels van verkering te leren: de dierlijke stijl.

Sterrencast
Naast James en acteurs als Ken Jeong en Joe Rogan in 'mensenrollen', zijn er ook diverse bekende Amerikanen die hun stem aan één van de dierlijke personages hebben uitgeleend.


Zo zijn Sylvester Stallone en Cher te horen als een leeuwenkoppel en speelt de grote Adam Sandler de rol van 'Donald the Monkey'.

Aapje
Een ander interessant feitje over Donald the Monkey is dat hij wordt gespeeld door een vrouwelijke bruine kapucijnaap genaamd Crystal. Deze kleine primaat is negenentwintig jaar oud en is een heuse filmster te noemen.


Naast Zookeeper speelde ze namelijk rollen in films als het eerdergenoemde Night at the Museum, The Hangover Part II en onlangs zelfs nog in The Fabelmans.

NieuwsFilm

meest populair