Emma Thompson en Helena Bonham Carter vermeden elkaar op de set van hun laatste 'Harry Potter'-film

Emma Thompson en Helena Bonham Carter vermeden elkaar op de set van hun laatste 'Harry Potter'-film

De twee actrices konden niet tegelijkertijd werken wanneer ze allebei meespeelden in 'Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2'.

Over het algemeen klikte het goed tussen de castleden van Harry Potter en werkten ze als een goed geoliede machine gedurende de hele franchise. Dat blijkt wel uit de reüniespecial die begin 2022 werd uitgebracht en het feit dat acteurs als Emma Watson en Rupert Grint nog steeds zo close zijn na al die jaren. Maar dit was niet voor iedereen het geval.

Dit was een van de grootste groepen acteurs in een franchise en het zou bijna onmogelijk zijn geweest dat iedereen het goed met elkaar op kon schieten. In feite was er binnen de getalenteerde groep acteurs een pijnlijke liefdesdriehoek die van invloed was op wie wel en niet op de set kon zijn op bepaalde momenten.

Geschiedenis
De drie acteurs in kwestie zijn Emma Thompson, Helena Bonham Carter en Kenneth Branagh, die respectievelijk Professor Sybill Trelawney, Bellatrix Lestrange en Gilderoy Lockhart speelden in de Harry Potter-films. Branagh was enkel te zien in The Chambers of Secrets, waarin Thompson en Carter niet in te zien waren, dus waren er geen problemen op de set van die film. Maar in de laatste Harry Potter-film, The Deathly Hallows Part 2, speelden zowel Thompson als Carter mee, wat zorgde voor problemen vanwege hun geschiedenis.

En die geschiedenis heeft te maken met een affaire. Branagh en Thompson waren sinds 1989 getrouwd en verschenen samen in verschillende films, waarbij Branagh haar vaak castte in zijn producties. Door de Britse pers werd het paar een gouden koppel genoemd en hun relatie kreeg aanzienlijke media-aandacht. Het paar probeerde hun relatie privé te houden en weigerde om samen geïnterviewd of gefotografeerd te worden.

Affaire
Hun huwelijk kwam uiteindelijk ten einde toen Branagh een affaire had met Carter jaren voordat de Harry Potter-franchise ooit begon. Branagh en Carter leerden elkaar kennen terwijl hij regisseerde en acteerde in Mary Shelley's Frankenstein (1994) met Carter, die zijn tegenspeelster was in de film.


Thompson en Branagh kondigden hun scheiding aan in september 1995. Ze verklaarden dat hun werkroosters de reden waren, maar later bleek dat het door deze affaire was. Nadat Thompson van hem was gescheiden, hadden Branagh en Carter een veelbesproken relatie tot 1999.

Niet samen op set
Vanwege hun geschiedenis kwam Thompson alleen op de set op dagen dat Carter er niet was voor het filmen van The Deathly Hallows Part 2. En te denken dat Thompson eerst niet in staat zou zijn geweest om te verschijnen in de laatste Harry Potter-film vanwege haar toewijding aan Nanny McPhee and the Big Bang (2010). Ze kon uiteindelijk kort voor het einde van het filmen terugkeren om opnieuw Professor Trelawney te spelen.


Ondertussen heeft Thompson Carter vergeven en heeft ze gezegd dat ze geen wrok koestert tegenover Carter. Ze legde uit: "Je kunt niet vasthouden aan zulke dingen. Dat heeft geen zin. Ik heb er de energie niet voor. Helena en ik hebben het jaren geleden bijgelegd. Ze is een fantastische vrouw."

Kijken?
Wil je Carter en Thompson zien in de laatste Harry Potter-film? Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2 is te zien op HBO Max. Je kan de film ook huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis.

NieuwsFilm

meest populair