De 6 beroemdste filmpersonages die maar niet dood willen blijven

In voor- en tegenspoed, deze karakters worden steeds weer tot leven gewekt...

De dood van een filmpersonage wordt meestal gebruikt om een emotionele reactie bij het publiek op te roepen. Bij de held is dat vaak droevig of geshockeerd, bij de schurk juist weer opluchting.

Met het aanstaande Deadpool & Wolverine zien we Hugh Jackman terug als de geliefde mutant met de klauwen nadat hij toch duidelijk leek te sterven in Logan (2017). Maar zo zijn er een aantal andere namen die het wel héél bont maken en vaker dan één keer uit het graf zijn herrezen.

ScreenRant zette ze voor je op een rijtje
Thomas Anderson a.k.a. Neo (The Matrix)
Een kogelregen van Agent Smith hield hem niet tegen en ook zijn offer aan het einde van de oorlog tussen de mensheid en machines bleek niet voor eeuwig, want zijn bewustzijn blijft altijd in een bepaalde vorm aanwezig.

Professor X a.k.a. Charles Xavier (X-Men/MCU)
Van de acht keer dat we hem zagen, is de telepaat vier keer overleden. Maar of het nou de Phoenix, een Sentinel uit de toekomst, 'Wolverine'-kloon X-24 of de Scarlet Witch is, hij lijkt niet kapot te krijgen, want de geruchten over zijn verschijning in Deadpool 3 worden hardnekkiger.

Superman a.k.a. Clark Kent (DCEU)
De onkwetsbare buitenaardse superheld die vrijwel elke vorm van schade kan weerstaan, heeft één grote zwakte, namelijk kryptoniet. De groene giftige brokstukken van zijn thuisplaneet Krypton. Al regelmatig was dit fataal voor de Man van Staal (bij diverse vertolkers), maar nooit definitief.

Lord Voldemort (Harry Potter)
'Hij-Die-Niet-Genoemd-Mag-Worden' verloor zijn fysieke lichaam, verscheurde zijn eigen ziel en werd meerdere keren verdreven. De duistere heer vond echter altijd wel weer een manier om tot leven te komen in een verdunde en verminkte vorm tot zijn laatste ondergang.

Jason Voorhees (Friday the 13th)
Omgekomen in Camp Crystal Lake, raakt de killer met het hockeymasker regelmatig gewond of dodelijk gewond, maar op de een of andere manier blijft hij maar terugkomen voor meer. De franchise onderzoekt dan ook bovennatuurlijke thema's die zijn voortdurende opwekkingen verklaren.

Michael Myers (Halloween)
Degene die het vaakst het loodje heeft gelegd door geweerschoten, ophanging, auto-ongelukken, onthoofding, verbrandingen en zelfs een shredder. Maar het mysterieuze kwaad maakt hem haast onsterfelijk.

NieuwsFilm

meest populair