Godzilla komt in vele vormen in 'Godzilla x Kong: The New Empire'

Godzilla komt in vele vormen in 'Godzilla x Kong: The New Empire'

Regisseur Adam Wingard bespreekt de invloed van martial arts-klassiekers op zijn nieuwe monsterfilm.

Gisteren kwam er nog het nieuws uit dat Adam Wingard, de regisseur van Godzilla x Kong: The New Empire, de dynamiek tussen de twee monsters in de film benadert als een 'buddy cop'-film uit de jaren '80. Maar dat is schijnbaar niet zijn enige invloed.

In een interview met Empire onthult Wingard namelijk dat Godzilla meerdere vormen zal hebben in de film. Eén daarvan hebben we natuurlijk al gezien: dat is de roze 'Godzilla Evolved'-form die in alle trailers en posters te vinden is.

De Shaw Brothers
"Dit is zijn versie van een trainingsroutine," aldus Wingard. "'Hier is een grote bedreiging, en je moet al deze dingen doen om jezelf op te peppen, zodat je die dreiging het hoofd kunt bieden.' [En] je zult in deze film veel verschillende versies van Godzilla zien."

Wingard legt uit dat zijn invloed hiervoor komt uit de films van de Shaw Brothers. Dat zijn martial-arts films uit Hong Kong die vooral populair waren in de jaren '70, zoals King Boxer en Five Deadly Venoms.

Een nieuwe dreiging
En het lijkt erop dat Godzilla zijn trainingsroutine hard nodig gaat hebben. In Godzilla x Kong: The New Empire werken de twee titelmonsters namelijk samen om een nieuwe dreiging te verslaan, in de vorm van de 'Scar King'.


Het is niet lang meer wachten tot we zien hoe de invloeden van Wingard vertaald worden in de film. Godzilla x Kong: The New Empire draait vanaf 29 maart in de Nederlandse bioscoopzalen.

NieuwsFilm

meest populair