De meeste remakes zijn de moeite niet waard, maar die van 'Dredd' wist het origineel te overtreffen

De meeste remakes zijn de moeite niet waard, maar die van 'Dredd' wist het origineel te overtreffen

17 jaar na 'Judge Dredd' kwam een remake uit, getiteld 'Dredd'.

In 1995 kwam Judge Dredd uit met Sylvester Stallone in de hoofdrol, een film gebaseerd op het stripblad 2000 AD en zijn personage Judge Dredd. De film was toen een enorme flop met de recensies die vernietigend waren. Wat een zomerblockbuster had moeten zijn, veranderde in plaats daarvan in een grap. Het duurde 17 jaar voordat Dredd opnieuw te zien was op het grote scherm met de remake Dredd, die uitkwam in 2012. En die wordt gezien als een verbetering op de originele film.

In deze remake speelt Karl Urban de rol van Judge Dredd, een wetshandhaver met het gezag van een rechter, jury en beul die in een post-apocalyptische stad genaamd Mega-City One woont. De film is geregisseerd door Pete Travis en geschreven en geproduceerd door Alex Garland. Ook Olivia Thirlby, Lena Headey en Wood Harris spelen mee in de film.

Verhaal
Dredd vermijdt de domme, grappige toon van zijn voorganger en verandert in plaats daarvan in een intense actiefilm. Het plot is vrij eenvoudig: Dredd (Urban) moet tientallen - zo niet honderden - gewapende handlangers afweren om door een enorm gebouw te komen en de grote man neer te halen.

Dredd krijgt hiervoor de hulp van de paranormale aspirant-rechter Cassandra Anderson (Thirlby). Samen moeten ze het opnemen tegen de slechterik Ma-Ma (Headey). Zij is de baas van een drugsbende die handelt in een nieuwe drug die de realiteitszin aantast en zich schuilhoudt in Peach Trees, een enorm flatgebouw.

Cultfilm
Ondanks betere recensies, een betere representatie van het personage en veel opwindend geweld, leed de remake onder het publieke geheugen van de eerste teleurstelling. Dredd bracht slechts 41 miljoen dollar op met een budget van 50 miljoen dollar - minder dan wat Judge Dredd opbracht. Maar de mensen die de remake zagen, waren over het algemeen van mening dat het de nare nasmaak van de originele film uit hun mond spoelde. Dredd kende ook meer succes na de release voor thuisgebruik en wordt sindsdien erkend als een cultfilm.


Er ontstond zelfs een online beweging om een vervolg te maken, maar dat is er nog niet van gekomen. Op een moment werd er ook gesproken over een serie, met Urban die interesse had om zijn rol als Dredd te hernemen, maar daar is er ook niet meer over gesproken de laatste jaren. Het is dus nog afwachten of er nog een vervolg of serie komt van Dredd.

Kijken?
Dredd is niet te vinden op de verschillende streamingdiensten, maar je kan de film wel huren en kopen op onder andere Prime Video en Pathé Thuis. Wil je het vergelijken met de originele film, dan kan dat want Judge Dredd is te zien op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair