'IT'-acteur Bill Skarsgård in Zweedse politiecel voor drugsbezit

'IT'-acteur Bill Skarsgård in Zweedse politiecel voor drugsbezit

Gelukkig valt zijn straf mee en komt hij er redelijk goed vanaf met enkel en alleen een boete.

Minder goed nieuws voor Bill Skarsgard en zijn fans. De acteur, voornamelijk bekend van zijn rol als Pennywise the Clown in het IT-tweeluik, is gearresteerd in Zweden op beschuldiging van vermeend drugsbezit.

Volgens meerdere bronnen zou Skarsgard gearresteerd zijn op de luchthaven Arlanda in Stockholm, Zweden, waar hij naar verluidt werd betrapt met zo'n 2,5 gram marihuana. Gisteren werd hij hiervoor veroordeeld.

Straf
De acteur hoeft hiervoor gelukkig geen gevangenisstraf uit te zitten, maar wel zal hij een boete moeten betalen van 40.000 Zweedse kronen, oftewel ongeveer 4000 dollar. Het lijkt er dan ook op dat Skarsgard met de schrik vrijkomt en dat dit geen gevolgen zal hebben voor zijn acteercarrière.

De afgelopen jaren is Skarsgard een grote naam geworden in Hollywood. Zo was hij te zien in blockbusters als Deadpool 2, Eternals en recentelijk nog in John Wick 4. Ook heeft hij getekend voor hoofdrollen in o.a. een remake van The Crow en de remake van Nosferatu.

Familie
Net zoals zijn bekende familie, broer Alexander Skarsgard (The Northman) en vader Stellan Skarsgard (Dune: Part Two), is Bill een inwoner van Zweden. Hierdoor is hij onderworpen aan de wetten van het land, waar cannabis als een illegale stof wordt gezien.


Ondanks het feit dat Zweden zeer strenge regels heeft wat betreft drugsgebruik, is 2,5 gram een kleine hoeveelheid, waardoor de boete nog enigszins meevalt. In Zweden kan je namelijk 10 jaar de gevangenis in gaan voor een ernstig drugsdelict.

NieuwsFilm

meest populair