Dit is waar en wanneer 'Kingdom of the Planet of the Apes' zich afspeelt

Dit is waar en wanneer 'Kingdom of the Planet of the Apes' zich afspeelt

Regisseur Wes Ball legt uit waar de keuze voor de locatie van de film vandaan kwam.

Een week geleden kwam er nog een nieuwe trailer uit voor Kingdom of the Planet of the Apes, de volgende film in de Planet of the Apes-franchise. Die film speelt zich af na de trilogie met Caesar (gespeeld door Andy Serkis).

Hoe ver na de tijdlijn van die trilogie, dat is tot nog toe vaag gebleven. Maar regisseur Wes Ball gaf onlangs een interview aan ComicBook.com, en volgens hem is het "honderden jaren later."

En waar?
Volgens Ball hebben ze "er nooit echt een datum op geplakt. De afstand is gewoon groot genoeg dat verhalen (...) beginnen te eroderen en veranderen en verloren raken." Hiermee doelt hij op het verhaal van Caesar, die een legende is geworden in de nieuwe film.

Over de locatie van het verhaal zegt Ball dat het duidelijk "de westkust [van Amerika]" is. "Er is iets, vooral met die eerste film uit '68 die ze in Malibu hebben opgenomen. Er is dus een soort Californisch tintje aan deze films. Dus we wilden het daar eigenlijk plaatsen."

Verhaal
Kingdom of the Planet of the Apes volgt de jonge aap Noa op een reis door de wildernis waarbij hij de paden kruist van een wrede apenkoning en een menselijk meisje. De film draait vanaf 22 mei in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair