Deze 7 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Deze 7 films zie je vanaf deze week nieuw in de bioscoop

Met deze week o.a. de nieuwe film van Ethan Coen en een nieuwe bioscoopervaring van 'Demon Slayer'.

Onderstaande films zijn vanaf deze week nieuw te bekijken in de Nederlandse bioscopen.

Drive-Away Dolls (2024)
Regie: Ethan Coen | Cast: Margaret Qualley, Geraldine Viswanathan, Beanie Feldstein, Joey Slotnick | Onze recensie
Jamie, een ongeremde vrije geest, heeft spijt van haar breuk met haar vriendin, terwijl haar ingetogen vriendin Marian wanhopig moet ontspannen. Op zoek naar een nieuwe start beginnen de twee aan een onverwachte reis naar Tallahassee in Florida. Het loopt daarentegen al snel mis als ze onderweg het pad kruisen van een groep onbekwame criminelen.Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Hashira Training (2024)
Regie: Haruo Sotozaki | Cast: Natsuki Hanae, Kengo Kawanishi, Akari Kitô, Yoshitsugu Matsuoka
Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Hashira Training toont aflevering 11 van de Swordsmith Village Arc - met de uitkomst van de felle strijd tussen Tanjiro en Upper Four, Hantengu en Nezuko's overwinning op de zon - voor het eerst in de bioscoop. Daarna volgt aflevering 1 van de Hashira Training Arc, met het begin van de training die door de Hashira wordt gegeven ter voorbereiding van de komende eindstrijd tegen Muzan Kibutsuji, die ook voor het eerst op het grote doek te zien is.Land of Bad (2024)
Regie: William Eubank | Cast: Liam Hemsworth, Russell Crowe, Luke Hemsworth, Ricky Whittle | Onze recensie
Als dronepiloot van de Amerikaanse luchtmacht ondersteunt Reaper een speciale missie op de Filipijnen. Als er iets vreselijk misgaat wordt de jonge officier Kinney ingezet om in het slagveld gegijzelde teamleden terug te halen. Hierbij is hij afhankelijk van Reaper die vanuit de lucht als zijn ogen fungeert. Wanneer Kinneys team wordt ontdekt en in een grootschalig gevecht belandt, moet Reaper tot het uiterste gaan om iedereen in veiligheid te brengen.Le successeur (2023)
Regie: Xavier Legrand | Cast: Marc-André Grondin, Yves Jacques, Laetitia Isambert-Denis, Anne-Élisabeth Bossé | Onze recensie
Ellias Barnès is onlangs aangesteld als artistiek directeur van een beroemd modehuis in Parijs. De verwachtingen zijn dusdanig hooggespannen dat ze hartklachten bij hem veroorzaken. Als zijn vader komt te overlijden en de begrafenis in Montreal geregeld moet worden, komt Elias tot de ontdekking dat hij iets veel ergers heeft geërfd dan het zwakke hart van zijn vader..Kidnapped (2023)
Regie: Marco Bellocchio | Cast: Paolo Pierobon, Fausto Russo Alesi, Barbara Ronchi, Enea Sala | Onze recensie
Het verhaal van Edgardo Mortara, een jonge joodse jongen die in Bologna, Italië, woonde en in 1858, nadat hij in het geheim gedoopt was, met geweld uit zijn familie werd weggehaald om als christen opgevoed te worden. De strijd van zijn ouders om hun zoon te bevrijden werd onderdeel van een grotere politieke strijd waarin het pausdom tegenover krachten van de democratie en de Italiaanse eenwording stond.Blackbird Blackbird Blackberry (2023)
Regie: Elene Naveriani | Cast: Eka Chavleishvili, Temiko Chichinadze, Lia Abuladze, Teo Babukhadia | Onze recensie
Etero koestert haar vrijheid even veel als haar winkel en de bramen die ze plukt. In haar Georgische dorp is ze het middelpunt van geroddel omdat ze geen man heeft, maar toch is ze trots op haar onconventionele leven. Tot ze, na een bijna-doodervaring, als een blok voor leverancier Murman valt. Na 48 jaar maagdelijkheid en ongebondenheid komt Etero plots in een gepassioneerde seksuele wervelwind terecht, waarna ze voor de onvermijdelijke keuze komt te staan: alleen door of samen? Met veel charme en schilderachtig camerawerk meandert dit internationaal geprezen portret van een eigenwijze vrouw tussen het plezier van seksuele ontdekking en de bevrijdende zelfstandigheid van alleen zijn.Kina et Yuk, renards de la banquise (2023)
Regie: Guillaume Maidatchevsky | Cast: Virginie Efira, Veronique Boileau, Trinity Vittrekwa, Joe Bishop
De documentaire volgt een poolvossenpaar dat wordt gescheiden wanneer het mannetje vast komt te zitten op een stuk losgeraakt ijs. Zijn hoogzwangere partner moet alleen zien te overleven, terwijl honger en roofdieren dichterbij komen. Het familiedrama brengt de poolvossen in contact met een groot aantal andere Arctische dieren, waaronder lemmingen, ijsberen, rode vossen, poolwolven en nertsen.NieuwsFilm

meest populair