Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze 3 keigoede oorlogsfilms zou je vanavond echt moeten kijken

Deze oorlogsfilms kijk je op de verschillende streaming- en vod-diensten die ons land rijk is.

Op de verschillende streaming- en vod-diensten vind je heel veel films, waardoor je soms door de bomen het bos niet meer ziet. FilmTotaal heeft vandaag drie oorlogsfilms voor je uitgezocht die je absoluut een keer gezien moet hebben.

Hacksaw Ridge (2016)
Regie: Mel Gibson | Cast: Andrew Garfield, Sam Worthington, Luke Bracey, e.a. | Te zien op: Videoland
De Amerikaanse soldaat Desmond Doss gelooft weliswaar dat de oorlog rechtvaardig is, maar vindt moorden desondanks verkeerd. Daarom dient hij als hospik en is hij de enige soldaat aan het front zonder wapen. Aanvankelijk is hij daardoor het pispaaltje, maar als hij tijdens de bloederige slag om Okinawa op die manier vele levens weet te redden, begint men hem toch te zien als een ware held.1917 (2019)
Regie: Sam Mendes | Cast: George MacKay, Dean-Charles Chapman, Mark Strong, e.a. | Te zien op: Netflix / Prime Video
Op het hoogtepunt van de Eerste Wereldoorlog krijgen twee jonge, Britse soldaten, Schofield en Blake genaamd, de opdracht om een boodschap af te leveren waarmee een dodelijke aanval voorkomen kan worden. Voor deze levensgevaarlijke missie moeten de twee een groot vijandelijk gebied doorkruisen.The Outpost (2020)
Regie: Rod Lurie | Cast: Scott Eastwood, Caleb Landry Jones, Orlando Bloom, e.a. | Te zien op: Netflix / Videoland
Afghanistan, 2009. Een kleine groep Amerikaanse soldaten is gestationeerd in de buurt van het dorp Kamdesh om daar een gevaarlijke militaire buitenpost te verdedigen in de strijd tegen de Taliban. In oktober gaat het echter gruwelijk mis wanneer honderden Talibanstrijders de enclave, die verscholen ligt in een vallei tussen de bergen, onverwachts aanvallen. Geheel in het nauw gedreven, moeten de Amerikanen zichzelf zien te redden.NieuwsFilm

meest populair