Robert Downey Jr. is Tom Cruise dankbaar voor het weigeren van twee iconische rollen

Robert Downey Jr. is Tom Cruise dankbaar voor het weigeren van twee iconische rollen

De acteurs hebben niets te klagen, maar het is toch best een cadeautje...

Het is en blijft moeilijk om iemand anders dan Robert Downey Jr. voor te stellen in de rol van Tony Stark/Iron Man of, iets verder terug in het verleden, de rol van Charlie Chaplin in de gelijknamige biopic.

En hoewel RDJ misschien heeft uitgesproken dat hij opgelucht is dat laatstgenoemde vertolking hem destijds geen Oscar heeft opgeleverd, is hij zich terdege bewust van de speciale plaats in zijn oeuvre.

Cruise Control
Om over zijn carrièreboost dankzij het Marvel Cinematic Universe nog maar te zwijgen. En voor beiden moet hij een onwaarschijnlijk persoon bedanken voor het afslaan van allebei de rollen: Tom Cruise.

In een nieuw 'Vanity Fair'-artikel zegt RDJ: "Ik ging naar mijn bureau en de regisseur Richard Attenborough was daar. Iemand had hem zover gekregen om een afspraak met mij te maken. Hij hield een foto van Tom Cruise omhoog en zei 'Is dat niet opmerkelijk, die gelijkenis? De ogen! De huid!' Ik had zoiets van 'Ja, er zijn een paar mensen die dat wel hebben''.

Alsnog samenwerken
Het is moeilijk om Cruise te zien als Tony Stark, laat staan als Charlie Chaplin, hoewel hij vriend en vijand uiteindelijk verbaasde met zijn komische grove rol als Les Grossman in de hit Tropic Thunder (2008).NieuwsFilm

meest populair