Krijgen we echt nooit een afronding van de 'Spider-Man'-films met Andrew Garfield?

Krijgen we echt nooit een afronding van de 'Spider-Man'-films met Andrew Garfield?

De 'Spider-Man'-films met Andrew Garfield eindigden met twee films terwijl er nog andere gepland stonden.

Spider-Man is heel populair. Sinds de eerste Spider-Man-film uit 2002 zijn er heel wat projecten gemaakt rond de webslingerende muurkruiper. Spider-Man verbrak tweemaal zijn eigen openingsweekendrecord en nog eens twee keer met de Avengers. Ook The Amazing Spider-Man met Andrew Garfield als de superheld begon goed, maar na twee films kwam er geen derde en kregen we dus nooit een conclusie voor zijn Spider-Man-films.

De eerste Spider-Man-film stuwde de renaissance van de stripboekfilms in een stroomversnelling in 2002 toen het de eerste film werd die meer dan 100 miljoen dollar verdiende in één weekend. Door deze film waren superheldenfilms gebaseerd op strips weer populair. Spider-Man 2 zette de trend voort en hoewel Spider-Man 3 deze eerste serie met een creatieve zucht afsloot, verdienden de Spider-Man-films van Sam Raimi nog steeds meer dan 2,5 miljard dollar wereldwijd met een budget van 597 miljoen dollar.

Reboot
Sony rebootte de serie acht jaar later, dit keer met Garfield in het strakke pak van Spider-Man en Marc Webb op de regiestoel voor The Amazing Spider-Man uit 2012. De resultaten in de box office waren goed met een opbrengst van 757 miljoen dollar wereldwijd en met een budget van 220 miljoen dollar.

De recensies waren sterk, dus voordat een vervolg ooit werd uitgebracht, kondigde Sony een derde en vierde film aan, evenals spin-offs voor Sinister Six en Venom, waarmee effectief een Spidey Cinematic Universe werd gelanceerd.

Vervolg
The Amazing Spider-Man 2 kwam uit in 2014, maar ondanks een opbrengst van 708 miljoen dollar wereldwijd en met een kleiner budget van 200 miljoen dollar, betekende de lagere brutowinst en verschrikkelijke recensies dat Spidey de verkeerde kant opging. Hierdoor werd de trilogie na twee films al stopgezet en kregen we geen derde Spider-Man-film met Garfield.


Gelukkig sprong Disney erop en brachten ze de superheld terug naar zijn recordbrekende manieren in het MCU, terwijl Sony enorm scoorde met Venom en een Oscar won met Spider-Man: Into the Spider-Verse. Maar hoewel Spider-Man nog steeds populair is, is The Amazing Spider-Man 3 weggevaagd.

MCU
Hoewel we geen derde film kregen en zullen krijgen in de Amazing Spider-Man-trilogie, hebben we wel Garfield opnieuw als Spider-Man mogen zien in de derde Spider-Man-film van de MCU. In Spider-Man: No Way Home hernamen zowel Garfield als Tobey Maguire hun rol van Spider-Man. Dit zorgde ervoor dat heel wat fans de Spider-Man-films van Garfield herontdekten.


Niet enkel Garfield en Maguire hernamen hun rol van de eerdere Spider-Man-films, maar ook de slechteriken uit deze films waren terug. Zo was Jamie Foxx terug als Max Dillon, die te zien was in The Amazing Spider-Man 2, en Willem Dafoe en Alfred Molina hernamen hun versies van Norman Osborn en Otto Octavius van de Sam Raimi-trilogie. Ook Rhys Ifans hernam zijn rol als Curt Connors uit The Amazing Spider-Man in een beperkte rol, waarbij hij te horen is en archiefmateriaal gebruikt werd, en Thomas Haden Church keerde terug als Flint Marko, die te zien was in Spider-Man 3.

Kijken?
Je kan de twee Amazing Spider-Man-films met Garfield bekijken op zowel Netflix als Disney+. Ook de drie Spider-Man-films met Maguire zijn op Netflix te vinden en Spider-Man: No Way Home, met de drie Spider-Men, is ook nog even te zien op Netflix.

NieuwsFilm

meest populair