Filmfranchises die geweldig begonnen maar te lang door bleven gaan: 'Harry Potter/Fantastic Beasts'

Filmfranchises die geweldig begonnen maar te lang door bleven gaan: 'Harry Potter/Fantastic Beasts'

De magische reeks ging door de 'Secrets of Dumbledore'-flop als een kaars uit.

Het kan niet ontkend worden dat de Harry Potter-reeks een van de beste franchises aller tijden is. Filmfanaten waren dan ook door het dolle heen toen zij kregen te horen dat er een spin-offs zouden volgen, maar deze waren helaas heel wat minder...

De laatste Harry Potter-film, The Deathly Hallows Part Two, stamt alweer uit 2011. Vijf jaar later werden 'The Wizarding World'-fans getrakteerd op de eerste Fantastic Beasts and Where to Find Them-blockbuster, maar hadden deze wel uitgebracht moeten worden?

Ontvangst
Warner Bros. zal er niet echt spijt van hebben. Na het eerste deel volgden nog eens twee sequels, genaamd The Crimes of Grindelwald (2018) en The Secrets of Dumbledore (2022). Hoewel deze trilogie samen maar liefst 1,8 miljard dollar opbracht en dus zeker een financieel succes genoemd mag worden, was de ontvangst van de fans minder.

Ondanks het feit dat de films de kassa dus flink deden rinkelen, waren fans dusdanig teleurgesteld met de verhalen dat hier na de trilogie al een punt werd achter gezet. Er moet niet vergeten worden dat er normaal gesproken vijf films gemaakt zouden worden, maar gezien de ontevreden reacties besloot Warner Bros. een streep door dit idee te zetten.

Verschillende redenen
The Secrets of Dumbledore zorgde voor verschillende redenen om ophef. Zo kreeg Harry Potter-brein J.K. Rowling de nodige kritiek te verduren vanwege controversiële uitspraken, werd Johnny Depp, in de ogen van de nodige fans, onterecht vervangen en kwam Ezra Miller ook vaak negatief in het nieuws.


The Secrets of Dumbledore is zelfs de slechts onthaalde film in de hele Harry Potter-franchise. Op grote filmwebsites als IMDb en Rotten Tomatoes scoort deze niet al te best. Aan de box-office haalde deze ook 'maar' net iets meer op dan 400 miljoen dollar, terwijl deze 800 miljoen dollar had moeten ophalen om geen verlies te lijden.

NieuwsFilm

meest populair