Makers 'Road House'-remake krijgen claim aan hun broek van originele scenarioschrijver

Makers 'Road House'-remake krijgen claim aan hun broek van originele scenarioschrijver

Vanaf eind maart op Prime Video, maar niet zonder slag of stoot...

De makers van de remake Road House krijgen een claim aan hun broek namens de scenarioschrijver van het origineel. Deze klaagt zowel MGM Studios als moederbedrijf Amazon Studios aan.

Volgens Variety beweert R. Lance Hill (die het pseudoniem David Lee Henry gebruikt) dat er inbreuk is gepleegd op het auteursrecht van zijn script en doet een beroep op zijn vermogen om deze terug te vorderen.

De hele situatie in het kort
Volgens de details van de rechtszaak behoort Hill de auteursrechten weer te krijgen, omdat de claim van de studio hierop in november 2023 afliep. Maar men negeerde dit en ging gewoon door met de productie.

Naar verluidt werd er zelfs AI gebruikt om acteurs en stemmen te repliceren tijdens de SAG-AFTRA staking, zodat de deadline van november gehaald zou worden. Volgens Hill werd de productie echter pas vorige maand voltooid, twee maanden na de deadline voor het auteursrecht.

Vertrouwen in een goede afloop
Amazon Studios ontkent alle aantijgingen, noemt de aanklacht "vals en ongegrond en kijkt er positief naar uit om zich hiertegen te verdedigen".



NieuwsFilm

meest populair