'Superman: Legacy' krijgt een veel compactere nieuwe titel

'Superman: Legacy' krijgt een veel compactere nieuwe titel

Regisseur James Gunn besefte dat deze titel beter past bij het verhaal dat hij wil vertellen.

Het is nu al een tijd geleden dat James Gunn de film Superman: Legacy aankondigde, het eerste hoofdstuk in zijn gloednieuwe DC Universe. Deze week is de film begonnen met draaien, maar de titel is intussen veranderd.

Dat komt van Gunn zelf. De filmmaker onthult in een Instagram-post (dezelfde waarin we al een kleine teaser kregen van het pak van de held) dat de film niet langer Superman: Legacy heet, maar gewoonweg Superman.

Kortere titel
"Toen ik de eerste versie van het script afmaakte," zo zei Gunn, die niet alleen de film regisseert maar ook schrijft, "noemde ik de film SUPERMAN: LEGACY. Toen ik de finale versie af had, was het duidelijk dat de titel SUPERMAN moest zijn."

Dit brengt de titel dichterbij de Superman-film uit 1978, met Christopher Reeve in de titelrol. Die film wordt echter voluit Superman: The Movie genoemd, dus gewoonweg 'Superman' lag nog voor het oprapen.

Juli 2025
Superman staat gepland voor een release op 11 juli 2025. De cast bestaat uit David Corenswet (Superman/Clark Kent), Rachel Brosnahan (Lois Lane), Nicholas Hoult (Lex Luthor), Skyler Gisondo (Jimmy Olsen) en meer.NieuwsFilm

meest populair