Deze films lanceerden 7 jaar geleden de filmcarrière van 'Dune'-actrice Zendaya

Deze films lanceerden 7 jaar geleden de filmcarrière van 'Dune'-actrice Zendaya

'Spider-Man: Homecoming' en 'The Greatest Showman' waren het begin van een veelbelovende carrière.

Actrice Zendaya is tegenwoordig een bekende naam. En ondanks dat ze al sinds jonge leeftijd acteert en zingt, nam haar carrière pas echt een vlucht na haar succesjaar 2017, waarin ze in twee bekende films acteerde.

In 2017 acteerde Zendaya in de eerste Spider-Man film met Tom Holland, genaamd Spider-Man: Homecoming. Ze speelde ook mee in de film The Greatest Showman.

Doorbraak
Het betekende voor Zendaya de doorbraak in Hollywood. Ze acteerde en zong al jaren in enkele Disney series en films, maar tot een grote doorbraak was het nog niet gekomen. Zeker haar rol in de Spider-Man films heeft hierbij wel geholpen. Ze speelt namelijk in alle drie de delen mee.

Maar ook haar rol naast Hugh Jackman en Zac Efron in The Greatest Showman zorgde voor meer bekendheid. 2017 was dus een goed jaar voor de jonge actrice.

Vervolg
Na haar topjaar 2017 speelde ze dus nog 2x in een Spider-Man film. In 2021 was ze te zien tegenover John David Washington in Malcolm & Marie. Verder speelde ze al twee seizoenen mee in de serie Euphoria.


In 2021 speelde ze ook mee in Dune: Part One. Afgelopen week kwam het veelgeprezen tweede deel uit, Dune: Part Two. Later dit jaar zal ze ook nog te zien zijn in de film Challengers.

Toekomst
Momenteel moeten we het dus even doen met Dune: Part Two en binnenkort Challengers, maar er komt meer aan. Zo zijn er inmiddels al plannen voor een derde Dune film, waarin ze ongetwijfeld weer mee zal spelen.


Ook komt er een derde seizoen aan van de serie Euphoria. Ze speelt daarin de hoofdrol en zal dus veel te zien zijn. Verder staan er nog geen projecten op haar programma, maar er komt dus genoeg nieuws aan.

Streamen
Spider-Man: Homecoming of The Greatest Showman kijken? Dat kan, Spider-Man: Homecoming is voor vier euro te huur via Prime Video, terwijl The Greatest Showman te bekijken is via Disney+.

NieuwsFilm

meest populair