"Barbie wint niet van Rebel Moon als het gaat om de kijkcijfers" denkt regisseur Zack Snyder

"Barbie wint niet van Rebel Moon als het gaat om de kijkcijfers" denkt regisseur Zack Snyder

De uitspraak van de regisseur zorgt voor de nodige gefronste wenkbrauwen.

De grootste blockbuster van 2023 was Barbie, terwijl een van de teleurstellendste Rebel Moon was. Toch ziet de regisseur van laatstgenoemde, Zack Snyder, het toch ietsje anders.

Zijn film werd met de grond gelijk gemaakt, iets waar hoofdrolspeelster Sofia Boutella zich recentelijk nog over uitliet. Nu laat Snyder, eveneens bekend van Watchmen en Man of Steel, weten dat zijn Rebel Moon het op een vlak beter deed dan Barbie.

Reactie
Snyder was recentelijk te gast bij The Joe Rogan Show en zei hier het volgende: "'Rebel Moon' staat op Netflix. Deze is daar door ongeveer 80 à 90 miljoen accounts bekeken. Het zal ook wel gemiddeld om 2 mensen gaan per keer, dus dat zijn al 160 miljoen mensen".

"Vervolgens pak je die 160 miljoen mensen en dit vermenigvuldig je met 10 dollar, de prijs van een bioscoopkaartje. Dan kom je uit op 1,6 miljard dollar. Dus als je het zou bekijkt, lijkt het erop dat meer mensen 'Rebel Moon' hebben gezien dan 'Barbie'."

Netflix
Snyder vervolgt: "Dat is gewoon hoe Netflix werkt. Het is eigenlijk knettergek wanneer je erover nadenkt. Je kan 'Rebel Moon' gewoon hier en op je mobieltje bekijken. Ik hou van hun manier van werken, want ze gaan voor heel veel verschillende projecten, dus er komt veel origineels langs".


De filmmaker voegde eveneens toe dat hij geen enkel probleem heeft met Greta Gerwig en haar Barbie-succes. Sterker nog, Snyder vond het een leuke film en kon de referentie naar zijn Justice League-cut in Barbie ook appreciëren.

NieuwsFilm

meest populair