3 spannende oorlogsfilms op Netflix: welke kies jij uit?

3 spannende oorlogsfilms op Netflix: welke kies jij uit?

Drie stevige oorlogsfilms die je gewoon vanaf je eigen bank kijkt.

Op Netflix vind je veel films. Niet al deze films zijn even goed, maar de onderstaande drie oorlogsfilms zijn perfect voor een avond vermaak!

The Monuments Men

Regie: George Clooney | Hoofdrollen: Matt Damon, George Clooney, Cate Blanchett | Kijk nu



Deze 'The Monuments Men' is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een onwaarschijnlijke groep soldaten in de Tweede Wereldoorlog die van Franklin D. Roosevelt de taak kregen om kunstwerken uit de klauwen van Nazi-dieven te redden en deze werken terug te brengen naar hun oorspronkelijke eigenaars. De missie leek haast onmogelijk; de kunstwerken lagen verborgen achter vijandelijke grenzen en de soldaten waren zeven voormalige directeurs van musea, curators en kunsthistorici. Wonderbaarlijk genoeg kregen de moedige schattenjagers, die zichzelf de 'Monuments Men' noemden het voor elkaar om duizenden jaren aan cultuur te redden uit Hitlers bolwerk.

Operation Finale

Regie: Chris Weitz | Hoofdrollen: Ben Kingsley, Oscar Isaac, Mélanie Laurent | Kijk nu



In de jaren zestig hield de beruchte oorlogscrimineel Adolf Eichmann zich verscholen in Argentinië. Hij was verantwoordelijk voor het vervoer van miljoenen joden naar concentratiekampen en daarmee verantwoordelijk voor de dood van velen. Peter Malin, een Mossad-agent, jaagde op hem.

Midway

Regie: Roland Emmerich | Hoofdrollen: Woody Harrelson, Luke Evans, Patrick Wilson | Kijk nu



De Amerikaanse marine neemt het tijdens WO II op tegen de indrukwekkende keizerlijke Japanse marine in een beslissende slag om de Stille Oceaan in handen te krijgen.

NieuwsFilm

meest populair