'Blade Runner' en 'Knives Out' filmster overleden na glansrijke carrière

'Blade Runner' en 'Knives Out' filmster overleden na glansrijke carrière

Iconisch acteur M Emmet Walsh is overleden op 88-jarige leeftijd na een carrière van meer dan 220 film- en televisierollen.

Iconisch acteur M. Emmet Walsh, die in meer dan 220 film- en televisierollen verscheen, is overleden op 88-jarige leeftijd. Hij speelde in onder meer Blade Runner, Knives Out en films van de gebroeders Coen.

De acteur kon met zijn droge voorkomen en treurige gezicht zowel dreigende als komische rollen spelen - soms zelfs beide tegelijk. Zoals die van Loren Viser, de verradelijke privédetective in het debuut van de Coen broers Blood Simple

Bekende films
Later speelde hij een sportjournalist in de sportkomedie Slap Shot (1977) van Paul Newman en een scherpschutter die Steve Martin achtervolgt in The Jerk (1979).

Zijn bekendste rollen was in sci-fi klassieker Blade Runner (zie video hieronder). Als LAPD-baas zorgde hij dat Harrison Ford weer in dienst kwam.

Series
Naast films was Emmet Walsh in zeven decennia van acteren ook te zien in verschillende series zoals Starsky and Hutch, Frasier, The Twilight Zone, The X-Files en Home Improvement. Een van zijn laatste rol was als Granddaddy Roy in The Righteous Gemstones.


Emmet Walsh ging bijna tot het einde door met acteren. Zijn laatste rol was die in de western Outlaw Posse, naast Whoopi Goldberg en Cedric the Entertainer.

NieuwsFilm

meest populair